Ξεκινάει σήμερα το ONASSIS STEGI PRIDE WEEK 2019

Από 31 Μαΐου έως 8 Ιουνίου: Από την Στέγη στην πλατεία Συντάγματος για το δικαίωμα της διαφορετικότητας
Το 15ο Athens Pride, με σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Η Στέγη, με το Onassis Stegi Pride Week, ετοιμάζει μια σειρά δράσεων, καλώντας κάθε άνθρωπο να διεκδικεί το δικαίωμα της έκφρασής του, μ’ ένα περίπτερο ενημέρωσης στο Σύνταγμα, με την έκδοση του βιβλίου «Ζακ / Zackie Oh» στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, με την προβολή της ταινίας “Faster than Light” (με live perfomance) και με την υποστήριξη της online καμπάνιας #vgeskaipes ενάντια στις διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν από το Athens Pride Parade 2019, θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο, η πρεμιέρα του “Faster than Light” των Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen, της ταινίας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μέλη της LGBTQI+ κοινότητας -ανάμεσα στους οποίους και ο Ζακ- η οποία συνοδεύεται από μια live performance με καλλιτέχνες της τοπικής drag σκηνής.

Το Βγες και Πες, η ιδέα που έγινε καμπάνια, παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης και μοιράζεται με όλους τον σκοπό του, μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και προβολές, στις 3 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Athens Pride Week 2019. Μια online παρότρυνση ανθρώπων που βιώνουν διακρίσεις να πουν την ιστορία τους με ένα βίντεο, είτε ανήκουν στη LGBTQI+ κοινότητα είτε όχι. Αυτά τα βίντεο θα αποτελέσουν υλικό για μια ταινία σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ιδέα για την καμπάνια #vgeskaipes ξεκίνησε από την παρατήρηση της ελληνικής πραγματικότητας και από τα περιστατικά της ευρύτερης LGBTQI+ κοινότητας που συμβαίνουν, βιώνονται, ακούγονται ή αποσιωπούνται καθημερινά στους δρόμους κάθε πόλης.

Με το σύνθημα #I’m Positive συνεχίζεται η συνεργασία της Στέγης με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή». Έτσι, σε συνέχεια της εκδήλωσης “I’ m Positive” τον Νοέμβριο του 2018, στο περίπτερο της Στέγης στο πλαίσιο του Pride στην πλατεία Συντάγματος, θα υπάρχει υλικό ενημέρωσης για τη μέθοδο προφύλαξης PrEP, η οποία προστατεύει από τον ιό HIV.

Τέλος, στην πλατεία Συντάγματος πάλι κάτω από το μεγάλο ουράνιο τόξο του περιπτέρου της Στέγης, θα πωλείται το βιβλίο για τον Ζακ Κωστόπουλο, το οποίο συνεκδίδει η Στέγη με τις εκδόσεις «Το Ροδακιό». Το βιβλίο «Ζακ/Zackie Oh» θα είναι διαθέσιμο για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη ζωή του drag περφόρμερ και οροθετικού ακτιβιστή και να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του στον αγώνα για τη νομική δικαίωση του άδικου θανάτου του.

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Onassis Stegi Pride Week
31 Μαΐου – 8 Ιουνίου 2019
Εντός & Εκτός Στέγης
https://www.onassis.org/el/whats-on/onassis-stegi-pride-week

FASTER THAN LIGHT
31.5 – 2.6.2019 | Μικρή Σκηνή | 21:00
Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Δυνατότητα προκράτησης θέσεων στο [email protected] (με όνομα, επώνυμο και αριθμό του κινητού τηλεφώνου)
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.
https://www.onassis.org/el/whats-on/faster-light-2

ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ
3.6.2019 | Μικρή Σκηνή | 20:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
https://www.onassis.org/whats-on/onassis-stegi-pride-week/vgeskaipes

ΖΑΚ / ZACKIE OH
Κυκλοφορία βιβλίου 8.6.2019 | Athens Pride | Περίπτερο Στέγης Ιδρύματος Ωνάση | Πλατεία Συντάγματος
https://www.onassis.org/el/whats-on/onassis-stegi-pride-week/zak-zackie-oh

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook