Ξεκινάει σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας – Δείτε το πρόγραμμα
Οι απανταχού σινεφίλ αλλά και οι γενικότερα λάτρεις της μεγάλης οθόνης είναι κάθε Σεπτέμβριο συντονισμένοι με το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Το μεγάλο αυτό φεστιβάλ κλείνει φέτος τα 24 χρόνια και είναι ακόμα πιο πλούσιο και ευφάνταστο στις ταινίες που θα παρουσιάσει. Το κοινό του έχει πλέον ξεπεράσει τους 60.000, ενώ η θεματολογία του στοχεύει στην ανάδειξη του ανεξάρτητου αμερικανικού, ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου κινηματογράφου.

Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε περισσότερες από 100 νέες ταινίες μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα (#AIFFCompetition), ειδικά αφιερώματα (#AIFFTributes) και προσεκτικά επιλεγμένες ελληνικές μικρού μήκους δημιουργίες (#GreekShortsCompetitions).

Πολλές από τις ταινίες θα κυκλοφορήσουν τους προσεχείς μήνες στις αίθουσες αλλά αρκετές από αυτές θα μπορέσουμε να τις δούμε μόνο στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Οι προβολές θα αρχίσουν από σήμερα 19 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες: Danaos Cinema (1 & 2), ΙΝΤΕΑΛ (CINE IDEAL), Odeon Opera (1 & 2), ΑΣΤΟΡ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Παλλάς.

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου πραγματοποιεί σήμερα την Τελετή Έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» του Πάβελ Παβλικόφσκι.

Για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.

Για εισιτήρια μπορείτε στο www.viva.gr και στους κινηματογράφους των προβολών.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook