Το ΚΕΘΕΑ ανεβάζει τους “Ηλίθιους”
Η αυλαία ανοίγει και στη σκηνή ανεβαίνουν όχι ηθοποιοί, αλλά οι συγγενείς των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ουσίες. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ειρήνης Γεωργαλάκη τσεκάρουν τις τελευταίες λεπτομέρειες των ρόλων τους στο έργο που έχουν επιλέξει, τους Ηλίθιους του Νιλ Σάιμον. «Έχω αναλάβει καλλιτεχνικά τη θεατρική ομάδα της οικογενειακής υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ, Διάβαση, εδώ και τέσσερα χρόνια.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός από τους γονείς, τα αδέρφια, αλλά και οι σύντροφοί τους» δηλώνει η Ειρήνη Γεωργαλάκη και μας αποκαλύπτει ότι «έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς πώς συνεργάζονται άνθρωποι διάφορων κοινωνικών τάξεων και ηλικιών. Η μικρότερη ηθοποιός μου ήταν 19 χρονών κι ο μεγαλύτερος πάνω από 75! Σε αυτήν την ομάδα, καλούμαστε να διδάξουμε θέατρο σε γιατρούς, τσαγκάρηδες, φοιτητές, δικηγόρους και μανάβηδες, σε ανθρώπους που παρακολουθούν θέατρο χρόνια και σε άλλους που στα 70 τους δεν έχουν πάει ποτέ».

Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει; «Να τους πείσεις ότι στο θέατρο έρχονται για τον εαυτό τους. Όταν το πάρουν αυτό χαμπάρι αρχίζουν και δένονται μεταξύ τους. Από κει αρχίζει το παιχνίδι! Δεν γίνονται ηθοποιοί, παιδιά γίνονται»!
Η παράσταση, “Οι Ηλίθιοι” του Νιλ Σάιμον θα ανέβει στις 22 και 23 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο θέατρο Τζένη Καρέζη και είσοδος είναι ελεύθερη.

11535818_10153440730678293_4873723970045198506_n

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook