Ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Πινακοθήκης, μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου. Το νέο ΔΣ είναι δεκαμελές, τριετούς θητείας και η σύνθεσή του, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού είναι η εξής:

-Απόστολος Μπότσος, επίτιμος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναπληρούμενος από τον Θεοχάρη Δημακόπουλο, επίτιμο αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

-Παναγιώτης Αριστείδης Θωμόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, αναπληρούμενος από την Πανωραία Δουζίνα, σύμβουλο Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Έλλη Βαρότσου Σούτζου, συνταξιούχος δικηγόρος, αναπληρούμενη από την Αλεξία Βαρότσου, μέλη της οικογένειας Αλεξάνδρου Σούτζου.

Εμμανουέλα Βασιλάκη, επιχειρηματίας-φιλότεχνη, αναπληρούμενη από τον Ευάγγελο Παπαδάκη, αρχιτέκτονα-μηχανικό.

Αθανάσιος Κοκκινέας, δικηγόρος, αναπληρούμενος από τον Σωτήριο Φέλιο, δικηγόρο.

Χρήστος Μποκόρος, εικαστικός, αναπληρούμενος από τον Αχιλλέα Δρούγκα, ζωγράφο.

Όλγα Μετζαφού, επίτιμη διευθύντρια Συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης, αναπληρούμενη από τη Μαρία Φιλοπούλου, εικαστικό.

Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής θεωρίας της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, αναπληρούμενος από τον Σπυρίδωνα Βαράγκη, αρχιτέκτονα.

Αντώνης Κομνηνός, επιχειρηματίας-συλλέκτης, αναπληρούμενος από τον Γεώργιο Ρόρρη, ζωγράφο.

*Η Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΑ. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του νέου ΔΣ της, θα εκλεγούν με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας