Ράγκμπυ κάτω από το νερό

Για τους φαν του υγρού στίβου, που θέλουν όμως να ξεχωρίζουν, το υποβρύχιο ράγκμπυ θα τους συναρπάσει. Ο σύλλογος Φysalis είναι ένα σωματείο που στόχο έχει τη διάδοση του συναρπαστικού αυτού αθλήματος στο ευρύ κοινό και την ανάδειξή του ως ενός από τα πρωταγωνιστικά αθλήματα υγρού στίβου.

uwr1
uwr5
Πώς παίζεται; Σε πισίνα βάθους 3,5 – 5 μέτρων. Παίζουν δύο ομάδες των έξι ατόμων. Κάθε ομάδα έχει το καλάθι της στον πάτο της πισίνας. Στόχος της κάθε ομάδας είναι να βάλει την μπάλα στο καλάθι της άλλης. Οι παίκτες χρησιμοποιούν μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα και βουτάνε εναλλάξ κρατώντας την αναπνοή τους.

Η μπάλα είναι βαριά και βυθίζεται στο νερό. Επιτρέπεται κανείς να κρατήσει τον παίκτη που έχει την μπάλα και γενικά να προσπαθήσει να του πάρει την μπάλα. Εκεί οφείλεται και το όνομα «ράγκμπυ». Δεν επιτρέπονται, ωστόσο, χτυπήματα, λαβές και γενικά οτιδήποτε μπορεί να τραυματίσει τον αντίπαλο. Επίσης, απαγορεύεται να «επιτεθεί» κανείς στον εξοπλισμό του αντιπάλου ή σε παίχτη που δεν έχει την μπάλα. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.fysalis.com/index.html

uwr10
uwr3

 


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook