Πινακίδες για πεζούς στο κέντρο της Αθήνας

Κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας γέμισαν με πινακίδες για πεζούς για μόνιμους κατοίκους και περισσότερο για περαστικούς και τουρίστες που κυκλοφορούν σε μια πόλη που έχει μόνο οδοσημάνσεις.

Για αυτό και οι atenistas τοποθέτησαν στα πιο πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της πόλης ενημερωτικές πινακίδες και χάρτες που συμβουλεύουν εύκολα τον πεζό που μπορεί να κατευθυνθεί άμεσα, σε πόση ώρα, πολιτική που παράλληλα βοηθά και στην ανάδειξη σημείων που πολλοί προσπερνάνε χωρίς να γνωρίζουν.

2
3
«Αποφασίσαμε να κάνουμε μια αρχή στην πόλη: WalkAthens! signs, τοποθέτηση δηλαδή ενημερωτικών πινακίδων που βοηθάνε τους πεζούς να κινηθούν στο κέντρο της πόλης. Έπειτα από ένα μήνα αναζήτησης των κατάλληλων σημείων-κόμβων που μπορούν να φέρουν πολλές σημαντικές κατευθύνσεις καταλήξαμε σε 15 σημεία που βάλαμε τις πρώτες σημάνσεις.

Επιλέχθηκε η περιοχή που ορίζεται από το πλαίσιο Αρχ. Μουσείο-Ομόνοια-Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Θησείο-Ψυρρή-Βάθη, μιας και φέρει μια ισορροπία χρήσης τόσο από τους Αθηναίους όσο και από τους τουρίστες» δηλώνουν οι εθελοντές atenistas.
4
5
Στον σχεδιασμό επιλέχθηκε ένα ενιαίο σχήμα 40×70 εκ. που χωρά 6 κατευθύνσεις, στα ελληνικά και αγγλικά, που φέρουν βελάκι κατεύθυνσης και την υπολογιζόμενη ώρα περπατήματος σε μαύρο κυκλάκι, ενώ μόνο προστιθέμενο σύμβολο είναι του Μετρό με ανάλογο χρωματισμό γραμμών.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook