Μία γεύση από τον ζωντανό ροκ μύθο Iggy Pop που έρχεται στην Αθήνα

Το συναυλιακό καλοκαίρι του 2019, βλέπε σε 7 μήνες, προβλέπεται εκρηκτικό. Μετά τη συναυλία των Cure που έχει βάλει φωτιά στο ελληνικό ίντερνετ, σήμερα μαθαίνουμε ότι ένας ζωντανός μύθος της ροκ σκηνής θα μας ταρακουνήσει για τα καλά. Ο λόγος βέβαια για τον μοναδικό Iggy Pop που θα δώσει ελπίζουμε άλλη μία από τις μοναδικές εμφανίσεις του, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του Release Festival. Η προπώληση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 23/11 στις 11:00 το πρωί.

Οι παλιοί απλά θα είναι εκεί γιατί κάτι τέτοιο δεν χάνεται, οι νεώτεροι πρέπει να πάνε για να δουν δια ζώσης έναν αντισυμβατικό θρύλο και το κυριότερο πως κάποτε ήταν οι ροκάδες: απροσδιορίστου ηλικίας και άγριοι όσο χρειάζεται.

O Τζέιμς Νιούελ Όστερμπεργκ Τζούνιορ (Iggy Pop) αν και θα έχει κλείσει τα 72 στην αθηναϊκή συναυλία, θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του από την εποχή των The Stooges (με τις φρενήρεις παραστάσεις που έδινε στις συναυλίες τους) και της σόλο καριέρας του.

Μεγάλος σταθμός στη ζωή του η σχέση του με τον David Bowie, που υπήρξε πέρα από επιστήθιος φίλος και παραγωγός του, συν-μουσικός σε περιοδείες όπως αυτή για το άλμπουμ “Station to Station”(του Bowie)  και “TV Eye Live 1977″ (του Pop) . Χάριν ιστορίας να πούμε ότι η μεγάλη επιτυχία του Bowie”China Girl”, ήταν μία από κοινού τους σύνθεση που είχε κυκλοφορήσει αρχικά στο άλμπουμ “The Idiot”.

Εκτός από μουσικό τον Iggy, τον έχουμε δει και στον κινηματογράφο. Συγκεκριμένα, τη δεκαετία του ’90 έπαιξε σε διάφορες ταινίες όπως τα “Cry Baby”, “Dead Man”, “Coffee and Cigarettes” και “The Crow II: City of Angels”, όπως και στην τηλεοπτική σειρά “The Adventures of Pete & Pete”.  Όσο για την ταινία”Velvet Goldmine” (1998) ήταν βασισμένη στην σχέση του με τον Bowie, στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Εμείς αφήνουμε εδώ 5 άσματα για να ξεκινήσει η προθέρμανση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook