Μια μέρα …σε τέσσερις πόλεις

Ένα αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ, το κορυφαίο έργο του πρωτοπόρου κινητογραφιστή και θεωρητικού του κινηματογράφου Ντζίγκα Βερτόφ, «Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σινεφίλ την Παρασκευή 26 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου.
Το κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ, «Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή» είναι η ρεαλιστική παρουσίαση μιας μέρας από την ζωή σε τέσσερις πόλεις της Σοβιετικής Ένωσης. Από το λυκαυγές στο λυκόφως παρακολουθούμε συμβάντα από την ζωή στην Μόσχα, το Χάρκοβο, το Κίεβο και την Οδησσό. Στην ταινία ο θεατής θα παρακολουθήσει συμβάντα από την ζωή των πολιτών, στη δουλειά, στο παιχνίδι στο σπίτι, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και στην αλληλεπίδραση τους με μηχανές, συσκευές, εργαλεία, οχήματα σε κάθε στιγμή που μπορεί να αποτυπώσει τη ζωή όπως είναι και όπως την καταγράφει η «κάμερα-μηχανή» στο απρόοπτο.
Την ταινία θα «ντύνει» ηχητικά ο συνθέτης Αλέξανδρος Μούζας, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και ένας από τους πλέον δραστήριους συνθέτες της γενιάς του και υπεύθυνος του συγκροτήματος ERGON ENSEMBLE.
Η είσοδος είναι ελεύθερη


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook