Μελετά τα άστρα από το παρατηρητήριο του σπιτιού του!

Η αγάπη του για τους γαλαξίες, τους κομήτες και τους πλανήτες τον οδήγησε να φτιάξει το δικό του παρατηρητήριο. O Δημήτρης Δεληγεωργόπουλος μας μιλάει για την αγάπη του για τα ουράνια σώματα και το σύμπαν. «Ο χώρος που στεγάζεται το παρατηρητήριο είναι σε ένα μικρό ιδιόκτητο χωράφι εκτός της πόλης του Καρπενησίου και όχι στο σπίτι.

Η κατασκευή του έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι συγκεκριμένες κατασκευές δεν είναι μόνο χρονοβόρες, απαιτητικές και δύσκολες αλλά και οικονομικά απαιτητικές. Στόχος είναι μέσω διαδικτύου να ενωθεί και με άλλα παρατηρητήρια στον κόσμο ώστε κοιτώντας σε συγκεκριμένα σημεία του ουρανού να συμβάλει στην έρευνα ή και ανακάλυψη αστεροειδών, κομητών, μεταβλητών αστέρων ακόμα και έξω – πλανητών”.

????????????????????????????????????
Αυτή την αγάπη του την μοιράζεται με φίλους τους σε ένα μικρό σύλλογο ερασιτεχνικής αστρονομίας.

Η σελίδα του συλλόγου είναι http://www.artemisastronomy.gr/ , ενώ ο ίδιος έχει δημιουργήσει και ένα blog http://jimmyastrotek.blogspot.gr/ που δημοσιεύω τις αστροφωτογραφίες, συζητάμε για θέματα αστρονομίας, αστροφυσικής και αστροφωτογράφισης


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook