Με Σαββόπουλο τα εγκαίνια του Άλσους Οικονομίδη στο Πεδίον του Άρεως
Νέα σελίδα ανοίγεται το βράδυ της Πέμπτης για το Πεδίον του Άρεως και την ευρύτερη περιοχή καθώς τίθεται ξανά σε λειτουργία το ιστορικό «Cafe Άλσος» Οικονομίδη.

Η επαναλειτουργία του καταστήματος, το οποίο έρχεται ανανεωμένο και σύγχρονο, σηματοδοτείται από τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου.

Συναυλία η οποία επίσης σηματοδοτεί την πολυπόθητη ανάκτηση του πάρκου στον υγιή αστικό ιστό, ενώ το καθημερινά εναλλασσόμενο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να ανταποκριθεί ισάξια στην τεράστια επιτυχία του παρελθόντος, καθιστά το θέατρο του «’Αλσους» ένα σημαντικό στέκι ψυχαγωγίας στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η επαναλειτουργία του θεάτρου αποτελεί και τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα των ενεργειών που προωθούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Περιφερειακή Αρχή για την απόδοση του Πεδίου του Άρεως στους Αθηναίους, ως «ένα ανοικτό, δημόσιο χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πρασίνου», όπως είχαν επανειλημμένα τονίσει τόσο η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου όσο και η αρμόδια αντιπεριφεριάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου.

Συγκεκριμένα, η κ. Δούρου επισημαίνει: «στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τη συνολική ανάταξη του εμβληματικού αυτού χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού, σήμερα, μετά από έναν πολυμέτωπο αγώνα μπορούμε να πούμε ότι επιτεύχθηκε ο στόχο για το Πεδίο του Άρεως και την σκυτάλη παραλαμβάνουν οι πολίτες».

Υπενθυμίζει ότι η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής αποκατέστησε τις υποδομές του χώρου, τον οποίο παρέλαβε το Σεπτέμβριο του 2014, ρημαγμένο, σε εγκατάλειψη, με τον ανάδοχο των εργασιών ανάπλασής του, έκπτωτο. Μέσα από συνέργειες με πολλούς φορείς (πολιτισμού, αθλητισμού) δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανακτήσουν οι πολίτες το δημόσιο αυτόν χώρο. Είτε πρόκειται για τις γιορτές πολιτισμού στα τέλη κάθε χρονιάς (σε συνεργασία με την ΚΟΑ, το Εθνικό Ωδείο, την Καμεράτα, κα), είτε για αθλητικές εκδηλώσεις (σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, αθλητικές Ομοσπονδίες και συλλόγους) ή με τη διοργάνωση ξεχωριστών γιορτών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., κ.α.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook