Μαλώνετε με τον διπλανό σας; Η «Μετάπλαση» δίνει τη λύση
O διάλογος είναι το ισχυρότερο «όπλο» που χρησιμοποιεί η ομάδα εθελοντών, «Μετάπλασις» προκειμένου να επιλύσει οποιαδήποτε διαφορά, διαφωνία και σύγκρουση μεταξύ πολιτών. Η Ευγενία Σαρίδου, Νόρα Συρίου εθελόντριες της «Μετάπλασης» δηλώνουν ότι «ρόλος μας είναι … «να μπούμε ανάμεσα» σε ανθρώπους που διαφωνούν ή συγκρούονται και να τους βοηθήσουμε να ακούσουν ο ένας τον άλλον. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να θυμηθούν και να ξαναγνωρίσουν τη δυναμική και τις επιλογές που μας δίνει η διαδικασία του διαλόγου στην επίλυση καθημερινών διαφωνιών και συγκρούσεων αλλά και στη λήψη συλλογικών αποφάσεων».

1653479_1404354069818086_1400740475_n
Όπως τονίζουν οι δυο εθελόντριες, οι υπηρεσίες που προσφέρονται απευθύνονται σε όλους όσους ζουν και εργάζονται στο Δήμο της Αθήνας και είναι δωρεάν. «Για παράδειγμα σε εμάς μπορεί να απευθυνθεί κάποιος ένοικος πολυκατοικίας που έχει σύγκρουση με γείτονά του που κάνει θόρυβο ή γείτονες που θέλουν να ρυθμίσουν ζητήματα που αφορούν στην διαχείριση των σκουπιδιών δημότες και καταστηματάρχες, δάσκαλοι σε ένα σχολείο που αδυνατούν να αποφασίσουν ως προς τα θέματα του σχολείου, μέλη οργανώσεων και ομάδων που δυσκολεύονται να συνεργαστούν μεταξύ τους».

Η κ. Σαρίδου και κ. Συρίου διευκρινίζουν ότι «αυτό που προσφέρουμε δεν είναι ψυχοθεραπεία, αλλά ούτε και κάποια νομική συμβουλή ή διαδικασία. Προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook