Οι Σαολίν της Αθήνας…

Κι όμως ζούνε ανάμεσά μας. Πρόκειται για τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν, όπου είναι δεκτοί όλοι όσοι αγαπούν την κουλτούρα των Σαολίν και τον κινέζικο πολιτισμό. Εξάλλου, όπως δηλώνει ο υπεύθυνος του Κέντρου, Yankong Sifu «οι περισσότεροι Έλληνες ‘έχουμε το ένα μας πόδι στην Ασία’. Το πολιτιστικό μας κέντρο έχει τρεις βασικούς στόχους. Να ενώσει τους ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα σε μια κοινή προσπάθεια διάδοσης της πολιτιστικής κουλτούρας του Σαολίν σε όλη την Ελλάδα.

Να προάγει τις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές, και την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης και να διατηρήσει τη πληρότητα και την ακρίβεια των τεχνών του Σαολίν».

Τι πρεσβεύει ένας Σαολίν; Ποιοι είναι οι κύριοι κανόνες που διέπουν την ζωή και την καθημερινότητά του; «Διακρίνεται για την αυτοπειθαρχία του, και την θετική στάση ζωής. Είναι αυτοσυγκροτημένος και ήρεμος. Σέβεται κάθε μορφή ζωής και δεν προσβάλει κανέναν. Η ζωή του είναι απλή και περιβάλλεται από σκληρή καθημερινή εξάσκηση στο Σαολίν Γου Κουνγκ. Δηλαδή την πολεμική τέχνη του Σαολίν».

10568965_904280346295810_5731332021022866371_n


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook