Ένα κινητό σχολείο για τα παιδιά του δρόμου

Mία ξύλινη κατασκευή με ρόδες γίνεται το …όχημα για την μάθηση για κάποια παιδιά που ζουν και εργάζονται στο δρόμο. Αυτό είναι το mobile school, το οποίο χάρη στην θέληση μιας ομάδας εθελοντών/τριών της ΑΡΣΙΣ, υπό το συντονισμό ενός επαγγελματία, βγαίνουν στην πόλη τέσσερις φορές τη βδομάδα. Το mobile school κυρίως κινείται στις περιοχές στην πλατεία Βικτωρίας, στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στον Κολωνό και στο Θησείο).

Όπως δηλώνει ο συντονιστής του προγράμματος Αντώνης Αντωνίου «αφορά σε παιδιά, τα οποία έχουν περιορισμένη ή και μηδενική πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος μας δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το σχολείο αλλά, αντίθετα, να ενεργοποιήσει στα παιδιά αυτά τους υποδοχείς και το κίνητρο που θα τα οδηγήσει προς στο σχολείο και προς την άσκηση ενός πολύ βασικού και κεντρικού δικαιώματος του παιδιού: αυτού της εκπαίδευσης».
Το mobile school συνεχίζει τη λειτουργία του και μέσα στο καλοκαίρι, απαντώντας περισσότερο στην ανάγκη και τη διαθεσιμότητα των παιδιών παρά στο σχολικό ημερολόγιο.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook