Δημοσιογράφοι εν δράσει

Τι γίνεται όταν οι δημοσιογράφοι δεν κυνηγούν την είδηση, αλλά την δημιουργούν; Στην περίπτωση της Journalist Acting, ενός δικτύου εθελοντών δημοσιογράφων από τη Θεσσαλονίκη, σημαίνει αλλαγή στη ζωή των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών που ζούνε σε ακριτικές περιοχές. Ποια είναι η δράση τους; Προσφέρουν ένα …παράθυρο στην γνώση, ίση πρόσβαση στην ενημέρωση, καθώς στήνουν εξ ολοκλήρου και χαρίζουν μια πλήρη βιβλιοθήκη.

Η Λίνα Μυλωνάκη κι η Αλεξάνδρα Γούτα, δυο μέλη του δικτύου δηλώνουν ότι «αποφασίσαμε ότι δεν περιοριζόμαστε πλέον στο να καταγράφουμε τις πράξεις όλων όσοι δρουν για το κοινό καλό, αλλά περνάμε στη δράση, με πνεύμα αλληλεγγύης, συνεισφοράς και εθελοντισμού σε πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα. Γιατί πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, ασχέτως του τόπου μόνιμης διαμονής τους, είναι απαραίτητο να έχουν ίση πρόσβαση στη γνώση και την ενημέρωση, μέσα στα όρια της κοινότητας όπου ζουν».

11

Μάλιστα, τονίζουν ότι «στην εποχή των tablets, των smartphones και του Ιντερνετ υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα, που είναι αναγκασμένα να διανύουν μέχρι και 40 χιλιόμετρα τη μέρα για να φτάσουν στο σχολείο τους. Παιδιά που ζουν μόνιμα σε χωριά όπου δεν υπάρχει σχολείο και φυσικά ούτε δημοτικές βιβλιοθήκες, ούτε προφανώς βιβλιοπωλεία».Να αναφέρουμε ότι ήδη λειτουργούν παιδικές βιβλιοθήκες στην Κρανιά των Γρεβενών, στο Λιβάδι Ελασσόνας και τους Κουκλιούς Ιωαννίνων.

????????????????????????????????????


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook