Οι Depeche Mode επέστρεψαν με ένα άλμπουμ γεμάτο πολιτικά μηνύματα (video)

Με στίχους όπως «Πηγαίνουμε προς τα πίσω» και «Κατηγορείστε την παραπληροφόρηση» στα τραγούδια του νέου της άλμπουμ, η βρετανική μπάντα της synth-rock Depeche Mode ελπίζει «να ωθήσει τους πολίτες να συλλογιστούν» την κατάσταση στον κόσμο και αναμένει και άλλοι μουσικοί να κάνουν το ίδιο.

Ο τραγουδιστής, Ντέιβ Γκάχαν, ο κιθαρίστας και κιμπορντίστας της μπάντας, Μάρτιν Γκορ και ο κιμπορντίστας, Άντριου Φλέτσερ τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν το «Spirit» (Columbia Records) που περιλαμβάνει τραγούδια με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, όπως το «Where’s the Revolution» εμπνευσμένο από τη σύρραξη στη Συρία.

«Όταν ο Μάρτιν …έγραψε τα τραγούδια πριν από δύο χρόνια, αισθανόταν ότι τα πράγματα δεν κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο Φλέτσερ στο Reuters.

«Δεν θεωρούμε ότι η μουσική, αληθινά, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, αλλά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν λίγο, να κοιτάξουν γύρω στον κόσμο και να δουν τι συμβαίνει».

https://www.youtube.com/watch?v=tfHHkf1-u40

Στο άλμπουμ «Spirit» οι Depeche Mode καταγράφουν την πολιτική πραγματικότητα σε Βρετανία και ΗΠΑ και κάνουν αναφορές στην άνοδο του εθνικισμού. «Νιώθω ότι υπάρχει σίγουρα μια μετακίνηση προς τα δεξιά σε όλη την Ευρώπη και στη Βρετανία σε κάποιο βαθμό και σίγουρα στην Αμερική. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι κάτι που εμπνέει ανησυχία. Δεν είμαστε κομμουνιστές … είμαστε ελαφρώς αριστερά … Νομίζω ότι πιθανότατα θα υπάρξει μια αντίδραση στη μουσική», σημείωσε.

 

Το «Spirit» είναι το 14ο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος. Παραγωγός του δίσκου είναι ο Τζέιμς Φορντ (Simian Mobile Disco), ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους «Florence and the Machine» και τους «Arctic Monkeys».

«Σίγουρα είναι ένα άλμπουμ για την ανθρωπότητα και τη θέση μας σε αυτή. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μια επανάσταση, πρέπει να μιλήσουμε γι ‘αυτή και για το ότι νοιαζόμαστε για όσα συμβαίνουν στον κόσμο», ανέφερε ο Γκάχαν σε δηλώσεις του τον περασμένο μήνα με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ.