Κατάμεστο το Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη (εικόνες)

Για πρώτη φορά στην ιστορία 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας σχημάτισαν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας απέδωσε μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη.

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το βράδυ της Δευτέρας το παρών στο στο Καλλιμάρμαρο στάδιο για να τιμήσουν τον εμβληματικό μουσικοσυνθέτη, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή, πήρε τη θέση του δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Χίλιοι ερμηνευτές και τριάντα χορωδίες από τριάντα πόλεις της Ελλάδας κάλυψαν ολόκληρο το πέταλο του Καλλιμάρμαρου, για την ιστορική παράσταση «Όλη Η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 φωνές» – αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη.

Την παράσταση παρακολούθησαν αρχηγοί κομμάτων, πολιτικοί και καλλιτέχνες, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως φορτισμένη.

Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Φωτογραφίες από την ιστορική παράσταση: