Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” και τίτλο “Ο Ξυδάκης τακτοποιεί ημετέρους δέκα μέρες πριν από τις εκλογές”, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού δήλωσε:

“Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εστερείτο αναπληρωτή διοικητικού διευθυντού μετά τη λήξη της θητείας του κ. Δαμιανού Φαφούτη. Για την κενή θέση, τριετούς θητείας, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, επελέγη η κ. Ειρήνη Λαγουρού, διαθέτουσα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα: πτυχίο Οικονομικού της Νομικής Αθηνών και πολυετή εμπειρία στη διεύθυνση επικοινωνίας και παραγωγής δεκάδων θεατρικών και μουσικών οργανισμών. Ο μισθός ορίσθηκε στα 2.200 μικτά, έναντι των 2.450 που ελάμβανε ο προκάτοχος. Η πλήρωση της θέσης είχε δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα, και πάντως δεν ολοκληρώθηκε, παρότι άλλες παρόμοιες και ταυτόχρονες πράξεις ολοκληρώθηκαν, δημοσιευόμενες στο ΦΕΚ”.

Ο κ. Ξυδάκης συνεχίζει:

“Για την ΚΟΑ κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε: Εξασφαλίσαμε λ.χ. ευνοϊκή συμφωνία με το Μέγαρο Μουσικής για τις πρόβες και τη στέγασή της· έγινε resident orchestra του ΟΜΜΑ μετά από πολλές προσπάθειες. Γι’ αυτήν και άλλες ενέργειες βοηθητικές του έργου της ορχήστρας, πλειστάκις μας ευχαρίστησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ κ. Στεφ. Τσιαλής. Η προσθήκη ενός εμπειρότατου στελέχους στην ΚΟΑ, στο πλαίσιο της νόμιμης αρμοδιότητας του υπουργού, εκινείτο προς την ίδια κατεύθυνση της ενίσχυσης της ορχήστρας. Και γι΄ αυτή την ενέργεια μας ευχαρίστησε ο κ. Τσιαλής, όπως και για το έχει λάβει το μέγιστο της τακτικής επιχορήγησης για το τρέχον έτος.

Σε κάθε περίπτωση, μακάρι να υπήρχαν πολλά στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης, με την εμπειρία και την έξωθεν καλή μαρτυρία της προειρηθείσας, για να πλαισιώσουν τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Το ηθικό χρέος, κατά την ανανέωση του δημόσιου χώρου, εκφράζεται εμπράκτως και με την ανάδειξη αδιάφθορων, άξιων και έμπειρων προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Αυτός ήταν ο οδηγός μας κατά τον ορισμό νέων διοικήσεων σε μόλις 7 από τους 60 περίπου εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Πολιτισμού: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, Εθνικό Θέατρο, Ελληνικό Φεστιβάλ, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Και ο απολογισμός, μαζί με τον σχεδιασμό μας, ανακοινώθηκε δημοσίως: http://xydakis.gr/?page_id=6916

Ας αναζητηθούν αλλού, στο Παλαιό Καθεστώς, η αναξιοκρατία, οι πελάτες και το κράτος-φέουδο. Το ηθικό πλεονέκτημα συνίσταται σε ανάληψη ευθύνης, πράξεις ανανέωσης και συγκρούσεις. Έτσι θα πράττουμε και μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου”.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας