14-04-2021

«Καίει» η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο – Τα σενάρια διαδοχής του Λιγνάδη

Σε αναζήτηση του/της αντικαταστάτη/ριας του Δημήτρη Λιγνάδη, για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, βρίσκεται το υπουργείο Πολιτισμού, με τη φημολογία να φουντώνει όσο οι μέρες περνούν.

Το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτό της Κάτιας Δανδουλάκη, ωστόσο τις τελευταίες ώρες προστέθηκαν κι αυτά της καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννας Κάλμπαρη και της καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Ελληνικoύ Φεστιβάλ, Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο σενάριο που αφορά γνωστή ηθοποιό, στην οποία πρόσφατα της παραχωρήθηκαν σχεδόν 3.000 στρατιώτες προκειμένου να ολοκληρώσει την ταινία της όπως αυτή τη επιθυμεί και φαντάζεται.

Και υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο που λέει ότι το Εθνικό Θέατρο θα προχωρήσει μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό – και όχι διορισμό όπως έγινε στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη – με τον πρόεδρο του ΔΣ της πρώτης κρατικής σκηνής, Βασίλη Πουλαντζά, να εκτελεί χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή.

Πάντως, πληροφορίες από το περιβάλλον των ηθοποιών αναφέρουν η πλειοψηφία των υποψήφιων διαδόχων της θέσης επιθυμεί πριν από οτιδήποτε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του κ. Λιγνάδη το οποίο για την ώρα περιβάλλεται από πολλές σκιές και πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να θεωρείται δύσκολο να υπάρξει θετική απάντηση από τα πρώτα τηλεφωνήματα που θα κάνει το υπουργείο Πολιτισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ