14-04-2021

Ο Δημήτρης Λιγνάδης προσέλαβε ως ηθοποιό τον αδερφό του στο Εθνικό Θεάτρο, αλλά είναι φιλόλογος (video)

Δείτε τι αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Την ώρα που η φημολογία γύρω από το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη (για τον οποίο η Τέτα Σαββάτη έγραψε στο instagram ότι την έκοψε λέγοντάς της ότι είναι πολή ηθική για το θέατρο) και την πιθανή καθαίρεσή του από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δίνει και παίρνει, ήρθε στη δημοσιότητα το έγγραφο της πρόσληψης του αδερφού του, Ιωάννη – Ηλία, στο Εθνικό Θέατρο με μισθό 1.705 ευρώ.

Το μεμπτό της υπόθεσης δεν αφορά μόνο τη συγγενική τους σχέση, αλλά και το γεγονός ότι ο αδερφός του κ. Λιγνάδη προσλήφθηκε ως ηθοποιός ενώ ο ίδιος είναι φιλόλογος – μεταφραστής.

Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως φυσικά και για τη φημολογία γύρω από το σενάριο παραίτησης του κ. Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο, μίλησε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, στην εκπομπή «Ευτυχείτε».

«Δεν μπορώ να καταγγείλω κάτι που ήρθε στα αυτιά μου γιατί υπάρχει ειδική επιτροπή που δέχεται τις καταγγελίες. Χθες τηλεφώνησα στην κυρία Μενδώνη και της ζήτησα να μου πει αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ίδια μου είπε εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες σε φημολογίες δεν μπορούμε να στηριχτούμε», είπε και συνέχισε: «Εμείς σαν Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών θα ψάξουμε να δούμε τι συμβαίνει, δεν ξέρουμε από πού έχουν προέλθει οι φήμες αλλά χθες ήρθε και άλλο πράγμα στο φως για μία πρόσληψη περίεργη του αδελφού του κυρίου Λιγνάδη. Ήρθε στο φως μία πρόσληψη ως ηθοποιού του αδελφού του που δεν είναι εγγεγραμμένος ηθοποιός είναι φιλόλογος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ