15-05-2021

Μετά το εξώδικο Κραουνάκη ο Δήμος Αθηναίων πλήρωσε στον ΟΠΙ τα πνευματικά δικαιώματα

Τι λέει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης

Συνεχίζεται όπως όλα δείχνουν η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Σταμάτη Κραουνάκη και του Δήμου Αθηναίων. Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης είχε στείλει εξώδικο στον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη για την κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κατά τη διάρκεια της οποίας έπαιξαν δικά του τραγούδια χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει την έγκρισή του, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τα πνευματικά του δικαιώματα.

Ο κ. Κραουνάκης μάλιστα είχε κάνει λόγο για «σκηνοθετημένη» και προς «πολιτική εκμετάλλευση» συναυλία, με το φορτηγό να σταματά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αποζημίωση που διεκδικεί, θα κατευθυνθεί -όπως είπε- σε πράξεις αλληλεγγύης προς τους καλλιτέχνες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στους ανθρώπους του Πολιτισμού.

Όπως φαίνεται, ο Δήμος Αθηναίων μία ημέρα μετά το εξώδικο το οποίο στάλθηκε στις 29/04 ενέκρινε το ποσό των 794,32 το οποίο πιστώθηκε στις 11 Μαΐου όχι στον μουσικοσυνθέτη αλλά στον λογαριασμό του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ).

Η απάντηση του Σταμάτη Κραουνάκη

Ο γνωστός καλλιτέχνης απάντησε με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook στην οποία έγραφε:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ