26-10-2020

«Έμα»: Η νέα ταινία του Πάμπλο Λαραΐν από 20 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους (video)

Μια ταινία για τις αποτυχημένες υιοθεσίες, θέμα - ταμπού ακόμα και σήμερα στη Χιλή

O γνωστός σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν (Νο, Jackie, Νερούδα) αφήνει κατά μέρος τις προσωπικότητες της σύγχρονης Ιστορίας και επιστρέφοντας στη γενέτειρα του Χιλή, δημιουργεί μια εμπρηστική δραματική ταινία για την τέχνη, την επιθυμία, την εγκατάλειψη και την οικογένεια.

Η νέα του ταινία «Έμα» αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, η οικογενειακή ζωή της οποίας συγκλονίζεται από ένα τραυματικό γεγονός. Η Έμα που ζει μέσα από τον χορό προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να το καταφέρει.

Η ταινία με πρωταγωνιστές τη Μαριάνα Ντι Τζιρόλαμο και τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ θα προβάλλεται από 20 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Weird Wave.

«Θέλησα να μιλήσω μέσα από την ταινία για το πολύ δύσκολο θέμα των αποτυχημένων υιοθεσιών, που πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν και που παραμένει ταμπού σε πολλές χώρες, όπως και στη Χιλή. Έδωσα στους ηθοποιούς το σενάριο μια μέρα πριν τα γυρίσματα.

Ήθελα οι ηθοποιοί να μην ελέγχουν πλήρως τους χαρακτήρες μου αλλά να αφουγκραστούν ενστικτωδώς την ανθρώπινη πλευρά των ηρώων. Αυτό με οδήγησε στο να κατευθύνω μόνο αρχικά τους ηθοποιούς μου, αφού, αφήνοντας τους ελευθέρους στο ένστικτό τους, από ένα σημείο και μετά, πήραν εκείνοι τον έλεγχο», ανέφερε ο σκηνοθέτης.