Για αντι-ρωσικό ρατσισμό κατηγορεί η Ρωσία τον Ρόμπι Γουίλιαμς (video)

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης το νέο τραγούδι του βρετανού τραγουδιστή, Ρόμπι Γουίλιαμς, το οποίο όπως λένε, αναπαράγει ρατσιστικά στερεότυπα για τον ρωσικό λαό και περιγράφει με έμμεσο τρόπο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το τραγούδι που λέγεται “Party Like A Russian” είναι το πρώτο single από το 11ο άλμπουμ του δημοφιλούς τραγουδιστή και μιλάει για αλκοόλ, ναρκωτικά, γυναίκες, ανακατεύοντας μάλιστα και τον Ρασπούτιν με την μάρκα Λουμπουτέν.

Στο βίντεο, ο Γουίλιαμς τραγουδά για έναν ηγέτη που παίρνει τα μετρητά ολόκληρου του έθνους και χτίζει τον δικό του διαστημικό σταθμό ενώ ο στίχος “Ain’t no refutin’ or disputin’ – I’m a modern Rasputin”, φαίνεται να είναι ακόμη ένας από τους λόγους που ο τραγουδιστής έχει δυσαρεστήσει την κοινή γνώμη στη Ρωσία, την οποία δεν λες και την πιο ελεύθερη χώρα στον κόσμο.

Παρότι ο ίδιος ο τραγουδιστής αρνήθηκε ότι το τραγούδι αποτελεί αναφορά στον Πούτιν, οι αντιδράσεις εντός της ρωσικής κοινωνίας συνεχίζονται, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι ο ποπ σταρ δεν θα είναι σε θέση να ξαναδώσει συναυλία στη Ρωσία.