Ξαφνικές αναταράξεις για Μουζάλα – Παραίτηση ζητά ο Π. Καμμένος, κάλυψη από Μαξίμου (video)

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης με αφορμή τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ”, σχετικά με την προκήρυξη που μοιράστηκε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ειδομένη για να μεταβούν στα Σκόπια.

Αναταράξεις προκάλεσε, ωστόσο, η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Μουζάλας χρησιμοποίησε κατά τη διάρκειά συνέντευξής του στην εκπομπή «Ιστορίες», στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου τον όρο “Μακεδονία”, με αποτέλεσμα αρχικά η Νέα Δημοκρατία να εκδώσει ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο για μεγάλο ατόπημα.

“Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή με την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη που τους μοίρασαν”, ήταν τα ακριβή λόγια του υπουργού.

Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν άμεση. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν: «Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία «ΠΓΔΜ». Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

Ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Μουζάλας, ζήτησε συγγνώμη, με δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84”, τονίζοντας πως μπορεί να μην το κατάλαβε και απλά να παρασύρθηκε. «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Η συγγνώμη, όμως, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο twitter, ζήτησε την παραίτησή του.

«Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό post:

Λίγο αργότερα εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες», ούτε μια φορά.

Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία μας».