Βενιζέλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Τσίπρας δεν ήθελε συναίνεση αλλά χειροκροτητές και ουρές

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το ζήτημα του ονόματος ως εργαλείο για τη μετατόπισή τους από την συνεργασία με τον Καμμένο στο πεδίο της δήθεν νέας Κεντροαριστεράς, της βασισμένης στην ενδοκυβερνητική αποστασία των ΑΝΕΛ και στην κ. Παπακώστα» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και ειδικότερα στη ρηματική διακοίνωση, τόνισε ότι προκύπτουν ασάφειες και υπαναχωρήσεις. «Δεν μπορεί η ΠΓΔΜ να επικαλεστεί εσωτερικές διατάξεις της , ούτε το εθνικό της Σύνταγμα προκειμένου να απομακρυνθεί από υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», σημείωσε για να προσθέσει για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Δεν ήθελε εθνική συναίνεση αλλά χειροκροτητές και ουρές . Ήθελε την υποταγή του ΚΙΝΑΛ και την εξαέρωση του Ποταμιού. Μεταχειρίστηκε τον κ. Καμμένο όπως αρμόζει σε μία σχέση πολιτικών συνενόχων που αλληλοκαρφώνονται».

Υποστήριξε ακόμη πως η ισορροπία της Συμφωνίας είναι ετεροβαρής γιατί δίνουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την προοπτική για ένταξη την ΕΕ .

«Πήραν την ιθαγένεια, τη γλώσσα και το αφήγημα του άρθρου 7», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στη στάση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ. «Ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ κράτησαν το στυλό με το οποίο υπογράφηκε η Συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook