Τζανακόπουλος: Ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν θα συμπράξουν με τους σχεδιασμούς του Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και θα συνεχίσει σε αυτή τη συνθήκη μέχρι το τέλος της τετραετίας» είναι το μήνυμα σιγουριάς που έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Real Fm,

Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση των ΑΝΕΛ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στο πλέον απίθανο σενάριο που ο . Καμμένος και οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση τότε ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής και τότε ο κάθε βουλευτής θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη του σε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα».

«Αν και εφόσον δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, για πολιτικούς και όχι για συνταγματικούς λόγους, θα οδηγήσουμε συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω τη χώρα σε εκλογές».

Αυτό σημαίνει, συνέχισε ο κ.Τζανακόπουλος, ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα ν/σ για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, για την προστασία της α΄κατοικίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού, να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση ώστε να μην χαθούν άλλα 5 χρόνια για την τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος που προσφέρει αυτήν την ιδιότυπη δικονομική ασυλία σε υπουργούς, κτλ.

«Σε μια τέτοια συνθήκη δεν θα είναι δυνατή η εξάντληση της 4ετίας ωστόσο πιστεύω ότι μια τέτοια πιθανότητα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.
Εφόσον προκύψει ζήτημα αμφισβήτησης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και όπως είπα τότε προχωρήσουμε σε ψήφο εμπιστοσύνης αυτή δεν θα σχετίζεται με την συμπερίληψη βουλευτών σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε μπροστά μας τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα πρέπει να εμπλέξουμε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με εκλογικούς τακτικισμούς» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ωστόσο ακούω τη ΝΔ ότι αμφισβητεί την εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση. Για ποιο λόγο τότε δεν προχωρά στην ψήφιση μομφής; Δεν είναι μόνο ότι δεν φτάνουν οι ψήφοι. Αλλά και το ότι η ΝΔ δειλιάζει καθώς θέλει να βγάλει από πάνω της την ευθύνη σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να διακινδυνεύσει να διασπαστεί το κόμμα του ούτε το ενδεχόμενο να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και να οδηγηθούμε σε εκλογές με αυτό το διακύβευμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «δημιουργεί οριζόντιες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις και δεν μπορεί να σέρνεται για πάρα πολύ καιρό. Θα είναι λυτρωτική για όλο το πολιτικό σύστημα η κατάθεση της συμφωνίας στη Βουλή το συντομότερο».

Όπως είπε, στην αυριανή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο θα συζητηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τη συγκυβέρνηση.

«Ο κος Καμμένος εδώ και 1 χρόνο έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Ωστόσο έχει ακόμη πει ότι σε καμία περίπτωση και κατά κανέναν τρόπο οι ΑΝΕΛ δε θα συμπράξουν με τον κο Μητσοτάκη σε μια προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συμπράξουν ακριβώς με τους μικροπολιτικούς τακτικισμούς του κου Μητσοτάκη» επισήμανε..

Σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ, σημείωσε ότι αφορά στο μέλλον της Ευρώπης, στο προσφυγικό, στην αντιμετώπιση της ανάδυσης της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και στις διμερείς μας σχέσεις.

«Σε όλες τις συναντήσεις πάντοτε έχει τεθεί το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου και το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Ωστόσο αυτή η διαφωνία δε μας σταματά από τα να επιδιώκουμε τη διαρκή βελτίωση των διπλωματικών, πολιτικών και σχέσεων συνεργασίας με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook