Τσίπρας: Η βελτίωση της σχέσης κράτους – πολίτη βασίζεται στην έγκυρη ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο Twitter, αναφέρθηκε στις δύο υπηρεσίες, «infogov» και «kathimerinotita.gov.gr», τονίζοντας ότι «η βελτίωση της σχέσης κράτους – πολίτη βασίζεται στην έγκυρη ενημέρωση για δράσεις της διοίκησης και την αποτελεσματική επικοινωνία με αυτήν».

Οι δύο υπηρεσίες έχουν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία των υπουργών Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη και Αλέκου Φλαμπουράρη, αντιστοίχως, και αποσκοπούν στην αμεσότερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία πολίτη – διοίκησης.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του Τσίπρα:

«Η βελτίωση της σχέσης κράτους-πολίτη βασίζεται στην έγκυρη ενημέρωση για δράσεις της διοίκησης & την αποτελεσματική επικοινωνία με αυτήν.

Για τον σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη σε λειτουργία η εφαρμογή άμεσης ενημέρωσης για το κυβερνητικό έργο #infogov http://www.minadmin.gov.gr/?p=21833

Ακόμα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν για παραλείψεις της διοίκησης ή να προτείνουν βελτιώσεις με την υπηρεσία https://www.kathimerinotita.gov.gr».

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή «infogov» -που είναι διαθέσιμη στα λειτουργικά συστήματα «android» και «ios»- αποσκοπεί στο να ενημερώνει τους πολίτες για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της κυβέρνησης και παράλληλα να αποτελέσει πηγή πληροφοριών για θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Οι πολίτες μπορούν να την κατεβάσουν σε smartphones και σε tablets, εισάγοντας τη φράση «infogov» στο πεδίο έρευνας είτε του «Play Store», είτε του «App Store».

Η εφαρμογή περιέχει τις ακόλουθες κατηγορίες:
-Κοινωνική Αλληλεγγύη & Πρόνοια
-Παιδεία
-Υγεία
-Ανάπτυξη & Οικονομία
-Εργασία & Κοινωνική Ασφάλιση
-Περιβάλλον & Ενέργεια, Αγροτική Ανάπτυξη
-Πολιτισμός & Αθλητισμός
-Δημόσια διοίκηση & Αυτοδιοίκηση
-‘Αλλα Θέματα

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποια/ες από τις παραπάνω κατηγορίες θεμάτων θέλουν να ενημερώνονται μέσω αυτόματων ειδοποιήσεων, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή «notification» για την κάθε κατηγορία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)