«Για μία ακόμα φορά, δίνουμε τη μάχη μόνοι εναντίον όλων γι’ αυτό και πάλι μαζί θα νικήσουμε. Η Κυριακή που έρχεται θα είναι του λαού μας. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο» ανέφερε απόψε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος του στην πλατεία Ελευθερίας εξαπολύοντας παράλληλα δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ και τον πρόεδρό της.

«Ο λαός δεν ξεχνάει και δεν αμνηστεύει. Για αυτό τώρα ζητάμε την τρίτη και οριστική ετυμηγορία σου. Για να τελειώνουμε με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο» τόνισε ζητώντας ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Σήμερα εσείς διατρανώνετε σε όλη τη χώρα. Όχι στο δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα της 20ης Σεπτέμβρη. Η Κρήτη αποφάσισε. Η Κρήτη ψήφισε.

Ψήφισε αυτό που επιτάσσουν η δημοκρατική Ιστορία και οι αγωνιστικές παραδόσεις αυτού του μεγάλου νησιού. Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ακολούθως εξέφρασε την χαρά και την υπερηφάνεια για την υποψηφιότητά του ως βουλευτή στο νομό διαβεβαιώνοντας ότι θα ανταποδώσει αυτή την τιμή.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι για μία ακόμα φορά, η Κρήτη δείχνει ότι εμπιστεύεται και ξαναδίνει στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αφού αναφέρθηκε στους 7 μήνες διακυβέρνησης επεσήμανε ότι «συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα και της μάχης μέχρι τέλους, μέχρι να δικαιωθούν τα όνειρά μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε αυτό που πριν από λίγες ώρες είχε πει και στον ‘Αγιο Νικόλαο.

ότι δώσαμε « μια βασική υπόσχεση και τη κάναμε πράξη: Να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει άλλο ο λαός μας να ματώνει. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι μας έριξαν κάτω, εμείς σηκωθήκαμε, είμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια Ελλάδα που παρά τις δυσκολίες, ο λαός της θα περπατά με το κεφάλι ψηλά περήφανα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι θα συνεχίσει , τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις «για να εγγυηθούμε στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία και την παιδεία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στον πρόεδρο της Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας ότι «στην εγγύηση για το αύριο, το μόνο που αντιπροτείνει η ΝΔ είναι η επιστροφή στο δικό της χθες» προσθέτοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης «ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κ. Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά. Τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά. Φανερές και κρυφές».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το δίλημμα .

Μιλώντας για τον κόσμο που εκπροσωπεί η ΝΔ ανέφερε: «Ο κόσμος των λίγων. Ο κόσμος της συντήρησης και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Ο κόσμος του χθες και από την άλλη, όλοι εσείς.

Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο προοδευτικός κόσμος. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Απηύθυνε για μια ακόμη φορά κάλεσμα για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, λέγοντας « η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ. Γιατί και όποιος απέχει, συμμετέχει. Συμμετέχει και ψηφίζει.

Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος κερδισμένη για τη ΝΔ. Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά» είπε .

Ακόμη σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά εντολή «δεύτερης ευκαιρίας αλλά εντολή συνέχειας της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, να πάει ο τόπος μπροστά».

«Ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο. Ζητάμε να δώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή πλειοψηφία που έχει ανάγκη για να μην βρίσκεται στην ανάγκη και στην ομηρία των δυνάμεων του κατεστημένου την επόμενη των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «έτοιμο σχέδιο αντισταθμιστικών ισοδυνάμων» ενώ ακολούθως έκανε αναφορές στην 7μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με συγκρίσεις από την διακυβέρνηση της ΝΔ.

Επίσης μίλησε για ομοτράπεζους του κ. Χριστοφοράκου, δωρολήπτες της Siemens, τρόφιμους της λίστας Λαγκάρντ, αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Κερδίσαμε γιατί κοιτούσαμε και συνεχίζουμε να κοιτάμε το λαό στα μάτια στον οποίο μονάχα λογοδοτούμε και αναγκάσαμε τους δανειστές να μας δώσουν μια συμφωνία με προοπτικές». «Στην Ευρώπη μας υποδέχτηκαν έτοιμοι για Grexit, το οποίο θα έπληττε τις “αδύναμες” οικονομικές ομάδες του πληθυσμού».

Συνεχίζοντας έκανε αναφορές σε θέματα που αφορούν στην Κρήτη και για τα οποία, όπως τόνισε έγιναν σημαντικά βήματα τους μήνες της διακυβέρνησής του.

Όπως είπε εξασφαλίστηκε η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, ενώ θα ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία του νέου Δημόσιου Συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από το δήμο Γαζίου.

Για το Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης ανέφερε ότι «δεσμευόμαστε να εξετάσουμε το έργο, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο κύριο οδικό δίκτυο της Κρήτης, και να αποφασίσουμε τη βέλτιστη λύση. Προσθέτοντας ότι ήδη, βρισκόμαστε κοντά στη διασφάλιση της χρηματοδότησής του και εξετάζουμε τη δυνατότητα να ενταχθεί στο σχέδιο Γιούνκερ.

Για το θέμα του αεροδρομίου Καστελίου είπε ότι κηρύξαμε τις απαλλοτριώσεις για το αεροδρόμιο και τους συνδετήριους οδικούς άξονες. Επίσης έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της αγροτικής παραγωγής και τις προσπάθειες και παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην ΕΕ για την ενίσχυση των αγροτών.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο «για να συνεχίσουμε το έργο της επτάμηνης άνοιξης. Ένα έργο που ξεκινήσαμε, δια πυρός και σιδήρου, και σε κατάσταση πολιορκίας. Αλλά με το λαό σταθερά μαζί και δίπλα στην κυβέρνησή του κάναμε βήματα μπροστά» όπως υπογράμμισε.

Ακόμη σημείωσε ότι «από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους.

Όλες και όλοι μαζί, θα βαδίσουμε το δρόμο της ελπίδας και της αλλαγής. Και θα νικήσουμε.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη δική σας στήριξη» ανέφερε προσθέτοντας ότι «η Κρήτη θα κάνει την έκπληξη στην κάλπη».

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας