«Αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει», τόνισε ο Τσίπρας (εικόνες – video)
  • Συγχαρητήρια Μέι για τις συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup αλλά και για τη λύση στο «Σκοπιανό»
  • Σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού στη βρετανίδα ομόλογό του για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
  • «Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή», το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη
  • «Η θέση των γλυπτών του Παρθενώνα είναι στην Ακρόπολη»
  • «Η φυσική τους θέση είναι εκεί που οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μία μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», τόνισε ο κ. Τσίπρας

Συγχαρητήρια έδωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού, στο Λονδίνο, με αφορμή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και τη λύση στο «Σκοπιανό».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός έθεσε στον κ.Μέι το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας ότι η φυσική τους θέση είναι εκεί που οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μία μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Ειδικότερα, στον διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντηση τους στην Downing Street 10, η κ. Μέι αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, ένα ζήτημα που έχει διαχειριστεί η Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, για να σημειώσει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, αλλά και σε όλα τα επίπεδα.

Αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit.

«Συνάντηση σε εξαιρετικό μομέντουμ»

«Είχα την ευκαιρία να έχω μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με την βρετανίδα ομόλογό του.

«Είναι μία συνάντηση που έγινε σε ένα εξαιρετικό μομέντουμ για την Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας μετά και από την ιστορική απόφαση του Eurogroup και την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος και την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, που το καθιστά βιώσιμο και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
«Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με την αποχώρηση βουλευτή των ΑΝΕΛ. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει. Πόσο δε μάλλον τώρα, που ανοίγεται μπροστά μας ένας πολύ θετικός ορίζοντας. Και μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, να πω ότι μια εξαιρετική ταινία ήταν το “too hard to die”. Λοιπόν, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ταξίδι του ιδιαίτερα εποικοδομητικό καθώς, όπως είπε, το τάιμινγκ ήταν εξαιρετικό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει προοπτική στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, το επόμενο διάστημα και αυτό σηματοδότησε η σημερινή συνεργασία, όπως είπε.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Intime

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook