«Μεγάλες προσδοκίες» Τσίπρα για τη συνάντηση με Ζάεφ (εικόνες)

  • Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός
  • Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την αυριανή συνάντηση με τον σκοπιανό πρωθυπουργό
  • «Μόνο επιτυχία» βλέπει ο Ζάεφ
  • «Οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις προσπάθειες για κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό», τόνισε ο Τσίπρας

Ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά την υποδοχή του από τον επικεφαλής του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γενικά: «τι προσδοκίες έχετε για αύριο;», με εκείνον να απαντά σε χαλαρή διάθεση, «πολύ μεγάλες».

Εξερχόμενος από τη σύνοδο, ερωτηθείς αναφορικά με την αυριανή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για «θετική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα».

Επιπλέον, στο ερώτημα τι προσδοκά για την αυριανή συνάντηση των αρχηγών κρατών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Ζάεφ είπε πως περιμένει «μόνο πρόοδο». Στο ίδιο κλίμα, νωρίτερα, προσερχόμενος στην προσύνοδο του ΕΣΚ, ο κ. Ζάεφ δήλωνε ότι αναμένει «μόνο επιτυχία» στην αυριανή Σύνοδο.

Αύριο, Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ- Δ. Βαλκανίων και στο περιθώριο των εργασιών θα έχει στις 10:15 διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ- ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια»

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΣΚ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Σχετικά με το Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός ανέφερε στο Twitter πως «οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

«Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί. Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Οι σχετικές φωτογραφίες:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook