Τον Μάιο ελεύθεροι οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί, σύμφωνα με Κοντονή

  • Μέσα στον στον Μάιο παρέρχεται το 18μηνο της κράτησής τους και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι
  • Ο κ. Κοντονής δεν  απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξή τους

Για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι μέσα στον Μάιο παρέρχεται το 18μηνο της κράτησής τους και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξή τους, ωστόσο σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποιον, όπως συνέβη με τις απαγωγές των φερόμενων ως στελέχη του δικτύου Γκιουλέν στο Κόσοβο, προσθέτοντας ότι ανησυχούν αυτοί “οι οποίοι παρέδωσαν τον Οτσαλάν”.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά στη διάταξη για τους προς έκδοση καταδικασθέντες, είπε ότι δεν παρατείνεται η κράτηση πέρα από το 18μηνο, αλλά δεν δίνονται οι γνωστές ολιγοήμερες άδειες σε καταδικασθέντες από ελληνικό ποινικό δικαστήριο, εάν έχει ζητηθεί και αποφασιστεί η έκδοσή τους.

«Δεν εμπλέκεται το υπουργείο στην υπόθεση του Βασίλη Δημάκη»

Στην υπόθεση του Βασίλη Δημάκη, που έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες, λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται το υπουργείο στο θέμα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ο σωφρονιστικός κώδικας, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι υπέβαλε αίτηση θεραπείας στο συμβούλιο φυλακής για απόφαση που είχε λάβει το συμβούλιο σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο βαθμό το συμβούλιο πλημμελειοδικών.