«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών», εκτιμά ο Καμμένος

«Ακόμη κι αν περάσει από Αθήνα και Σκόπια, θα μπλοκαριστεί στο Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι αισθάνεται προδομένος από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ χαρακτήρισε τον Νίκο Κοτζιά ως «διακινητή της τσάντας του Γιώργου Παπανδρέου». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο τέως υπουργός Εξωτερικών στις Πρέσπες, «δεν είναι ίδια με αυτήν που έρχεται προς κύρωση στην ελληνική Βουλή».

Αφού χαρακτήρισε ως «κουρελόχαρτο» τη Συμφωνία των Πρεσπών, προέβλεψε ότι «ακόμη κι αν περάσει από Αθήνα και Σκόπια, θα μπλοκαριστεί στο Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών».

«Φεύγω από την κυβέρνηση τώρα που έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια στην Αθήνα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία είναι διάτρητη, διότι καταργεί το erga omnes και δεν έχει επικύρωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, εξέφρασε την πικρία του για τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι στο θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια δύο φορές. Συγκεκριμένα, όταν το θέμα της συμφωνίας ήταν τεθεί προς συζήτηση μετά τις εκλογές (κάτι το οποίο δεν έγινε) και όταν ο πρωθυπουργός του είπε ότι θα ξαναδούν το θέμα τον Μάρτιο (που επίσης δεν έγινε, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να έρθει προς κύρωση στη Βουλή).

«Έχει προσωπική ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του», ανέφερε ο κ. Καμμένος για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Και συμπλήρωσε: «Οι βουλευτές της ΝΔ έπρεπε ήδη να έχουν αντιδράσει με τη -γεωγραφικού προσδιορισμού- πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων».

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρει τις 151 ψήφους που θέλει η κυβέρνηση και αυτή η πιθανότητα να οφείλεται στους ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Καμμένος, ενώ για τον Κώστα Ζουράρι είπε ότι «αν είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε τα πυρά του και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία χαρακτήρισε ως «όνειδος για την πολιτική ζωή του τόπου». Τόνισε, επίσης, ότι του επιτίθεται για λόγους που συνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook