Το φράγμα του Αποσελέμη και τον ΒΟΑΚ επισκέφθηκε ο Σπίρτζης
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, επισκέφθηκε σήμερα το Φράγμα του Αποσελέμη, που εμφανίζει μια πρωτοφανή εικόνα σε ότι αφορά την ποσότητα του νερού στον ταμιευτήρα, λόγω των βροχοπτώσεων.

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε ότι έχει γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός, ενώ με μια ορθολογική διαχείριση του δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι έγινε ένας πολύ σοβαρός σχεδιασμός από το υπουργείο Υποδομών και με την επιμέλεια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για την υλοποίησή του. Ο σωστός σχεδιασμός, μας οδηγεί συνήθως στα σωστά αποτελέσματα. Η ευρύτερη περιοχή μπορεί για τα επόμενα τρία χρόνια, με μια ορθολογική διαχείριση του νερού να μην έχει κανένα πρόβλημα. Απομένουν να γίνουν τα υπόλοιπα δίκτυα για την ύδρευση ή την άρδευση περισσότερων περιοχών».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και συγκεκριμένα στο τμήμα του δρόμου Γούρνες – Χερσόνησος που θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την έγκριση της αστυνομίας. Πρόκειται για εννέα χιλιόμετρα του δρόμου στον βόρειο κλάδο (την κατεύθυνση προς Ηράκλειο), ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί και ο νότιος κλάδος, όπως σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

«Παραδίδεται άμεσα ο ένας κλάδος. Πιστεύουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί και ο δεύτερος, άρα μέχρι 30 Μαρτίου θα έχουμε αρκετά έργα που ταλαιπωρούν την Κρήτη ολοκληρωμένα» είπε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook