Συνάντηση Ερντογάν – Τσίπρα: Τι συμφώνησαν για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς

  • Οι υπουργοί Εξωτερικών αναλαμβάνουν τον διάλογο για το Κυπριακό
  • Νέα συνάντηση Ερντογάν – Τσίπρα για να συζητηθούν τα θέματα του Αιγαίου

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε σε τούρκους δημοσιογράφους τι συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι υπάρχει καλή πρόθεση από τις δύο πλευρές για να λυθούν τα προβλήματα. «Ο κύριος Τσίπρας γνωρίζει πόσο αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη κατά των γκιουλενιστών. Του εξήγησα για το θέμα της έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος έμεινε στο θέμα των 2 που παραβίασαν τα σύνορα. Όλοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των δύο στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ο Ερντογάν άνοιξε θέμα αποκατάστασης του Φετιχέ Τζαμί στην Αθήνα αλλά και της Θράκης. «Συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης. Του υπενθύμισα το θέμα του μουφτή. Ελπίζω ότι ο μουφτής θα εκλέγεται. Δεν μου είπε όχι. Μου είπε ότι «θα αλλάξουμε το σύστημα, θα καταργήσουμε το διορισμό του μουφτή. Οπότε ας περιμένουμε το “πράσινο φως” για το θέμα. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει», είπε ο Ερντογάν.

Ερντογάν και Τσίπρας συζήτησαν ακόμα σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο το θέμα των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και την παρουσία των τούρκων επενδυτών στην Ελλάδα. Αναφέρθηκαν τέλος και το Κυπριακό όπου φαίνεται ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών Εξωτερικών και των αρχηγών των γενικών επιτελείων των δύο χωρών για να συζητηθούν τα θέματα του Αιγαίου.

Διαβάζονται ΤΩΡΑ


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook