«Τετ α τετ» Μητσοτάκη με Μέρκελ και Τουσκ στη Μάλτα (εικόνες)

Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Μάλτα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ, όπου θέματα συζήτησης ήταν το Brexit και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε σειρά συναντήσεων και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους στη Μάλτα, όπως με τον Ντόναλντ Τουσκ, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει στην προσπάθεια για την νέα ώθηση που χρειάζεται η Ευρώπη προς την ολοκλήρωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέλυσε την κατάσταση της Ελλάδας εξηγώντας την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα πιστεύει στο ευρωπαϊκό όραμα και στην ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Μια Κυβέρνηση που θα δίνει τη δυνατότητα στην πραγματική οικονομία να ορθοποδήσει, φέρνοντας νέες επενδύσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρίστο Στυλιανίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Στυλιανίδη για το έργο του ως Επίτροπου στα κρίσιμα θέματα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της διαχείρισης κρίσεων. Ζητήματα, όπου είναι, δυστυχώς, πολύ συχνά απαραίτητη η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Σεμπάστιαν Κούρτς. Συζητήθηκε η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αστάθεια στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αυστρία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε σύντομες συνομιλίες με τον Ισπανό πρωθυπουργό κ. Μαριάνο Ραχόι και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Βαλντίς Ντομπρόφσκις.

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τη Μέρκελ είχε νωρίτερα και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.