Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για την τραγωδία στη Χαλκιδική
Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει από το πρωί της Πέμπτης ο πολιτικός κόσμος της χώρας, μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά τουλάχιστον ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε την οδύνη του για την τραγωδία, λέγοντας: Εκφράζω την οδύνη μου για τα θύματα της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική και διαβιβάζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μου προς τις οικογένειές τους και τους οικείους τους. Στους, δε, νοσηλευόμενους τραυματίες εύχομαι όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάρρωση.

Μητσοτάκης: Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού υπέβαλε τα συλλυπητήριά του υπογράμμισε ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών».

Τσίπρας: Δεν είναι ώρα για πολιτική εκμετάλλευση 

Και ο Αλέξης Τσίπρας όμως προχώρησε σε σχετική δήλωση, κάνοντας σαφές πως «αυτές οι στιγμές δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση. Τουλάχιστον εγώ δεν θα το κάνω ποτέ».

«Η άκρατη ανάπτυξη απειλεί τον πλανήτη, απειλεί τις ζωές μας. Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσουμε τόσο καλύτερα θα προστατευτούμε. Αλλά ας έχουμε υπ’ όψιν ότι απαιτούνται ριζικές τομές και όχι ημίμετρα», ανέφερε ακόμα.

Έκκληση Τζιτζικώστα για ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δυστυχώς θρηνούμε θύματα και η σκέψη μας είναι στις οικογένειές τους, στους τραυματίες και στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές» τόνισε.
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, που είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Χαλκιδική και ανέφερε πως επισήμανε και στη νέα κυβέρνηση ότι απαιτείται συνεργασία, ώστε από μηδενική βάση να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook