Συζήτηση εξπρές και ψηφοφορία την Τετάρτη για την ψήφο εμπιστοσύνης

  • Ο Πρόεδρος της Βουλής πήρε στα χέρια του την επιστολή του Πρωθυπουργού
  • Ο Νίκος Βούτσης πρότεινε διήμερη συζήτηση
  • Εκκρεμεί η έγκριση της εισήγησης από τη Διάσκεψη των Προέδρων

Αν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα, μετά και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ήταν να ξεκινήσει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης την Τρίτη και να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την Πέμπτη, φαίνεται ότι οι διαδικασίες επισπεύδονται.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έλαβε την επιστολή του πρωθυπουργού και εισηγήθηκε διήμερη συζήτηση, αρχής γενομένης από την Τρίτη και ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, είναι νωπή και μετά την υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν χρειάζεται να διεξαχθεί συζήτηση εφ’όλης της ύλης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε: «Πριν από μία ώρα μου έστειλε ο πρωθυπουργός επιστολή, με την οποία μου γνωστοποιεί την πρόθεσή του να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνησή του σύμφωνα με το άρθρο 84 του συντάγματος»  και πρόσθεσε: «Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει προ παρελεύσεως δύο ημερών. Θα ξεκινήσει την Τρίτη αργά το μεσημέρι και δεν μπορεί να κρατήσει περισσότερο από τρεις μέρες. Για αυτό, η πρόταση μου στην έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί, είναι να διαρκέσει η διαδικασία δύο μέρες. Δηλαδή, Τετάρτη βράδυ να γίνει η ψηφοφορία».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε, επίσης, ότι στο ενδιάμεσο διάστημα η Βουλή λειτουργεί κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια.

Ως προς την συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο σχετικώς με την τροπολογία για τη σύμβαση με την αμερικανική κυβέρνηση και τη Lockheed Martin για την αναβάθμιση των F-16, ο κ. Βούτσης είπε ότι το «πιθανότατο είναι να μην γίνει», λόγω της αλλαγής στον θώκο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook