ΣΥΡΙΖΑ: Ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία είναι η απάντηση στο ανατριχιαστικό έγκλημα

Τον αποτροπιασμό του για τη χθεσινή επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, εκφράζει με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταδικάζει απερίφραστα «το ανατριχιαστικό έγκλημα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η παγκόσμια κατακραυγή για το νέο έγκλημα πρέπει να μετατραπεί σε δράση για τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της βάρβαρης επίθεσης. Πάνω απ’ όλα, όμως, γίνεται ξανά αντιληπτό ότι όσο διαρκεί η πολυαίμακτη σύγκρουση στη Συρία, που στην ουσία αποτελεί “πόλεμο δι’ αντιπροσώπων”, παρόμοια εγκλήματα μπορεί να επαναληφθούν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «μία πρέπει να είναι η απάντηση στο ανατριχιαστικό έγκλημα. Εδώ και τώρα τερματισμός του πολέμου στη Συρία, αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων, ιδιαίτερα περιφερειακών δυνάμεων, ενίσχυση των προσπαθειών για μια αξιόπιστη ειρηνευτική διαδικασία στο πλαίσιο του ΟΗΕ που θα ανοίξει τον δρόμο για ειρήνη με δημοκρατία και δικαιοσύνη στην πολύπαθη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η πορεία της Συρίας στον δρόμο της ειρήνης και της δημοκρατίας, με πλήρη κατοχύρωση της ακεραιότητάς της ως ανεξάρτητου κράτους, θα αποτελέσει μεγάλο βήμα για την ειρήνη σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, προς όφελος και της Ελλάδας, η οποία οφείλει να είναι ενεργητικά παρούσα στις πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης και της μετατροπής της Μ. Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, όπως προτείνει ο ΟΗΕ και οι περισσότερες αραβικές χώρες της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.