ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κουμουτσάκος ομολόγησε την πραγματική κατάσταση της χώρας το 2015

Για «ομολογία πως η πραγματική κατάσταση της χώρας στις αρχές του 2015 απείχε παρασάγγας από τους ισχυρισμούς της τότε κυβέρνησης», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «τίναγμα στον αέρα του success story που φιλοτεχνούσε η Νέα Δημοκρατία», ενώ σχολιάζει πως η δήλωση Κουμουτσάκου επιβεβαιώνει, έστω και καθυστερημένα, πως η κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση ήταν δραματική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η παραδοχή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τινάζει στον αέρα όχι μόνο το “success story” που φιλοτεχνούσε τότε η ΝΔ, αλλά και όλη την παραφιλολογία που διατυμπανίζει η παρούσα ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο Fm”, ο κ. Κουμουτσάκος παραδέχτηκε πως “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε μια διαχειρίσιμη κρίση και την έκανε παρακμή”.

Με μια μόνο φράση, ο βουλευτής της ΝΔ, ομολόγησε πως η πραγματική κατάσταση της χώρας στις αρχές του 2015 απείχε παρασάγγας από τους ισχυρισμούς της τότε κυβέρνησης.

Η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου επιβεβαιώνει, έστω και καθυστερημένα, πως η κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση ήταν δραματική: άδεια ταμεία, ύφεση, ανεργία, αποεπένδυση. Είναι μια από τις λίγες φορές που δήλωση στελέχους της ΝΔ –έστω και κατά το ήμισυ- συμφωνεί με την πραγματικότητα και δεν τη διαστρεβλώνει.