Συνάντηση Τσίπρα – Τζαφέρι: Να δικαιώσουμε αυτούς που συμφώνησαν και να πείσουμε αυτούς που διαφώνησαν
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς, καθώς η εφαρμογή της Συμφωνίας θα προχωρήσει απρόσκοπτα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Τζαφέρι για την υπεύθυνη στάση του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τις δυσκολίες και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει τη Βόρεια Μακεδονία για την ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ. «Το στοίχημα είναι να δικαιώσουμε αυτούς που συμφώνησαν και να πείσουμε αυτούς που διαφώνησαν», σημείωσε ο Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τζαφέρι τόνισε τη σημασία της επιτροπής φιλίας, με τον πρωθυπουργό να τον ενημερώνει ότι ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε σε συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ, την αποδοχή της πρότασης, καθώς και ότι η διαδικασία για τη συμμετοχή ελλήνων βουλευτών στην επιτροπή φιλίας έχει αρχίσει.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τζαφέρι επανέλαβε την επίσημη πρόσκληση που έχει απευθύνει στον έλληνα πρόεδρο της Βουλής να επισκεφθεί τα Σκόπια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook