Συνάντηση Παππά – Αγοραστού για την καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά μέσα

Την πρωτοβουλία του υπουργείου του, να διαθέσει το 30% της κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, παρουσίασε σήμερα στον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστα Αγοραστό, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουμε τον περιφερειακό Τύπο, τις θέσεις εργασίας σε αυτόν και γενικότερα όσους προσπαθούν, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να δημιουργήσουν στην ελληνική περιφέρεια» ανέφερε κατά την συνάντηση ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου. «Με τη ρύθμισή μας, γίνεται υποχρεωτική η καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης στα μέσα της περιφέρειας. Δηλώνουμε ευτυχείς που μία σειρά από φορείς δηλώνουν έτοιμοι να ακολουθήσουν την πρόβλεψή μας» συμπλήρωσε.

«Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί η ποσόστωση του 30% υπέρ του περιφερειακού Τύπου» διαπίστωσε από πλευράς του ο κ. Αγοραστός. «Τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ασκούν πολυεπίπεδο ρόλο, αναδεικνύουν τα θέματα των τοπικών κοινωνιών και βρίσκονται δίπλα στους πολίτες. Πρέπει, λοιπόν, να υποστηριχθούν, μέσω της τήρησης των σχετικών ρυθμίσεων».

Σημειώνεται πως η εν λόγω ποσόστωση του 30%, υπολογίζεται επί της συνολικής, ανά φορέα, προϋπολογιζόμενης δαπάνης. Τις πτυχές της νέας αυτής νομοθετικής πρωτοβουλίας, ανέπτυξε ο κ. Παππάς και σε συνάντηση που είχε και με στελέχη ΔΕΚΟ, δηλώνοντας και πάλι πως «στόχος μας είναι η στήριξη του περιφερειακού Τύπου – δημιουργούμε τη συναντίληψη ότι είναι αναγκαία η τήρηση της ρύθμισης σχετικά με την καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης υπέρ των μέσων ενημέρωσης της περιφέρειας».

Ο κ. Παππάς παρουσίασε στους συνομιλητές του το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, όπως θεσπίστηκε από το υπουργείο «για την εγκαθίδρυση της διαφάνειας και τη ρύθμιση του άναρχου τοπίου στη διαδικτυακή ενημέρωση», το οποίο, όπως εκτίμησε, έχει τύχει θετικής αποδοχής από το «υγιές κομμάτι του διαδικτύου».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τις επόμενες πρωτοβουλίες που αναμένεται να ληφθούν, όπως την καθιέρωση του γραμμωτού κώδικα (barcode) για την on line παρακολούθηση και τον έλεγχο των κυκλοφοριών των εφημερίδων.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο διευθυντής Τύπου και μέσων ενημέρωσης της επιχείρησης, Ανδρέας Πετσίνης, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη, ο πρόεδρο των ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρης Νίκας, και ο διευθυντής Δραστηριοτήτων Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΠΑ, Ευάγγελος Κοσμάς, που εκπροσωπούσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Θεόδωρο Κιτσάκο.

Από πλευράς υπουργείου, παρόντες ήταν ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και ο Παναγιώτης Σκούτας, διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ψηφιακής, Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)