Συνάντηση με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρουπόλεως είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με… φόντο την επένδυση στην περιοχή
Μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε την Τετάρτη (10/07) με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρουπόλεως και πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο. Στη συνάντηση παρέστη και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός το έργο αυτό να προχωρήσει και θα προχωρήσει», δήλωσε ο Υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης. Οι επαφές γίνονται με στόχο να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, κάθε εκκρεμές εμπόδιο που εμποδίζει την άμεση έναρξη του έργου στο Ελληνικό.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συνάντησα θεσμικά τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρουπόλεως και πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, κύριο Γιάννη Κωνσταντάτο για να ενημερωθώ για τις εκκρεμότητες, που εμποδίζουν την έναρξη της πολυπόθητης επένδυσης, η οποία θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός το έργο αυτό να προχωρήσει και θα προχωρήσει.

Γι’ αυτόν τον λόγο υπήρξε άμεση επικοινωνία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κύριο Χρήστο Σταϊκούρα και επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Κωστή Χατζηδάκη. Ταυτόχρονα υπήρξε επικοινωνία και συνάντηση με τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, κύριο Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Σκοπός είναι κάθε εκκρεμές εμπόδιο που εμποδίζει την άμεση έναρξη αυτού του έργου, να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι αυτά που λέμε, τα εννοούμε. Η εντολή του πρωθυπουργού πρέπει να υλοποιηθεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντάτος ανέφερε: «Είναι εντυπωσιακό ότι θέματα που λιμνάζουν για το Ελληνικό και τον φορέα διαχείρισης και για το μέλλον της ανάπτυξης εδώ και δύο έως τρία χρόνια, εντός λίγων λεπτών, για να μην πω δευτερολέπτων, μετά από ενημέρωση που έκανα στον αρμόδιο υπουργό, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, βρήκαν άμεση ανταπόκριση και σχεδόν λύση.

Ο υπουργός πήρε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειαζόμαστε προκειμένου τόσο ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Σταϊκούρας όσο και όλοι οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς της κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες, να καθίσουμε στο τραπέζι και να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε λύσεις σε θέματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του φορέα όσο και την ομαλή έναρξη της επένδυσης και τη σύνδεσή της, το πιο σημαντικό από όλα, με την τοπική κοινωνία που ναι μεν τη θέλει αλλά τη θέλει με κάποιες προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περιβαλλοντολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά.

Συνεπώς, η σημερινή συνάντηση με τον κύριο Γεωργιάδη μου έδωσε μία πολύ μεγάλη ανάσα για το τι μέλλει γενέσθαι, όχι μόνο για την έναρξη του έργου που την περιμένουμε, βεβαίως αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά κυρίως για το πως η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει στα θέλω και στα ερωτήματα που θέτει η τοπική κοινωνία. Και σήμερα πήραμε απαντήσεις».

Συνάντηση με Μητσοτάκη για τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει, μάλιστα, συνάντηση τις 7 το απόγευμα με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τους υφυπουργούς Χρίστο Δήμα, Νίκο Παπαθανάση και Γιάννη Τσακίρη. Θα συζητηθούν οι προτεραιότητες του Υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Στρατηγικές επιλογές στα θέματα που διαχειρίζεται το υπουργείο είναι η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές, η διασφάλιση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και η λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους λιτού και αποτελεσματικού στην υπηρεσία του πολίτη
Σε αυτό το πλαίσιο που έχει θέσει η κυβέρνηση, στόχοι του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι εξής:

 • Απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασίας αδειοδοτήσεων
 • Απλοποίηση σχέσεων κράτους – επιχειρήσεων
 • Ενίσχυση ρευστότητας
 • Διασφάλιση δεύτερης ευκαιρίας για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις
 • Διευκολύνσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
 • Στήριξη νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες σε θέματα του υπουργείου

Οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες σε θέματα του υπουργείου ορίστηκαν ως εξής:

 • Εισαγωγή αποκλειστικών προθεσμιών στην αδειοδοτική διαδικασία και όταν αυτές δεν τηρούνται, μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων σε μια υπερκείμενη Αρχή, σε επίπεδο υφυπουργού
 • Βελτίωση πλαισίου λειτουργίας επιχειρηματικών πάρκων
 • Διασφάλιση δεύτερης ευκαιρίας για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις με δημιουργία αυτοματοποιημένου και σύντομου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης και διαγραφής οφειλών και απλοποίηση της πτωχευτικής διαδικασίας
 • Αποτελεσματικότερη αξιοποίηση και απορρόφηση διαθέσιμων πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία
 • Επιτάχυνση υλοποίησης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020
 • Θέσπιση συγκεκριμένων ημερομηνιών προκήρυξης και επιτάχυνση αποτελεσμάτων των προκηρύξεων
 • Σχεδιασμός νέου ΕΣΠΑ 2021-2027
 • Διαμόρφωση πλαισίου κινήτρων για νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups)
 • Δημιουργία διαδικτυακού one-stop-shop για τις διαδικασίες που αφορούν κρατικές υπηρεσίες
 • Ενδεικτικά συμπεφωνημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας από τους θεσμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται άμεσα δράσεις για την πλήρη ανάπτυξη της ψηφιακής υποδομής για τις αδειοδοτήσεις και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook