«Στους εργολάβους πληρώνουμε αυτά που συμφώνησε η ΝΔ», τονίζει ο Σπίρτζης

  • Είχαν υπογραφεί από τη ΝΔ οι συμβάσεις που έβαζαν το δημόσιο στον τοίχο, δηλώνει ο Σπίρτζης 
  • Εκτίμησε μείωση των αεροπορικών εισιτηρίων 

«Πληρώνουμε αυτά που συμφώνησε η ΝΔ στους εργολάβους», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε ότι οι συμβάσεις που έβαζαν το ελληνικό δημόσιο στον τοίχο είχαν υπογραφεί.

Ο υπουργός χαρακτήρισε διαδικαστικό και γραφειοκρατικό θέμα την ψήφιση της τροπολογίας για τα δημόσια έργα.

«Στη σύμβαση που κληρονομήσαμε από τη ΝΔ, η οποία αναθεωρήθηκε μετά και ψηφίστηκε και από τη ΝΔ, υπάρχει πρόβλεψη για αυτά τα έξοδα και έπρεπε να γίνει τροπολογία από ποιους λογαριασμούς του υπουργείου Οικονομίας θα καταβληθούν», γνωστοποίησε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Δεν είναι πρόσθετα αυτά τα ποσά, έχουμε πέντε συμβάσεις από τον κ. Σουφλιά. ‘Άλλαξαν τέσσερις συμβάσεις, το 2013. Στην πέμπτη σύμβαση έγινε αναθεώρηση, το 2015. Όταν υπάρχει μια σύμβαση αν δεν την πληρώσεις έχεις ρήτρες», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το “Σπατόσημο” είπε ότι μειώνεται, από τα 22 στα 12 ευρώ, για χώρες εκτός Ε.Ε. και έγινε για να υπάρχει ενιαία τιμολόγηση σε όλα τα αεροδρόμια, μετά και την παραχώρηση των 14 στη Fraport.

«Θα μειωθεί το κόστος των χρεώσεων σε αεροπορικά εισιτήρια» εκτίμησε ο υπουργός.

Ανέφερε ότι στις 6 Απριλίου θα γίνει η παράδοση της σήραγγας των Τεμπών και σημείωσε ότι η Κορίνθου – Πατρών θα παραδοθεί τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα τμήματα είναι έτοιμα σε άλλους αυτοκινητόδρομους.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι έως το τέλος του 2017 -αρχές 2018- θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με εργολάβους για σημαντική μείωση των διοδίων στα οδικά δίκτυα.