«Ανέβηκε» στο «opengov.gr», όπως αναμενόταν, η προκήρυξη για τις άδειες περιεχομένου τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Αυτό γνωστοποίησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής (15/4/2016) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μέσω twitter, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία καθυστέρησε, 27 χρόνια.

Η προκήρυξη με τα παραρτήματά της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή στην ελληνική και αγγλική γλώσσα στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Δείτε την προκήρυξη πατώντας ΕΔΩ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας η υποβολή φακέλων αιτήσεων συμμετοχής πρέπει να γίνει ως τις 9/6 και στις 25/6 θα ανακοινωθούν οι προεπιλεγέντες.

Η ανακοίνωση του οριστικού καταλόγου των συμμετεχόντων θα γίνει μέχρι τις 22/7 και η διαδικασία της δημοπρασίας θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου 2016.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο συνοπτικό κείμενο για το «Σχέδιο προκήρυξης ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού αδειοδότησης των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου»:

Δίνεται σήμερα για διαβούλευση το σχέδιο της προκήρυξης του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών στην ελληνική επικράτεια. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα και στη συνέχεια η προκήρυξη θα δημοσιευθεί (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) στο ΦΕΚ και στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι (4) τέσσερις, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition.
Η τιμή εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ. Το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στο 1% επί της τιμής εκκίνησης.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέσω Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού που θα συγκροτηθεί από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη του δημόσιου τομέα και με βάση το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην προκήρυξη, ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Στο σχέδιο της προκήρυξης περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Για τον έλεγχο των φακέλων – δικαιολογητικών των υποψηφίων την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού θα συνδράμει εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών η οποία θα επιλεγεί μετά από διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού της ΓΓΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για τις 19.4.2016.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας