Στο Λουξεμβούργο θα παρευρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου λαμβάνει χώρα η Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου, της οποίας κεντρικό θέμα θα είναι οι μεταναστευτικές ροές Ανατολικής Μεσογείου – Δυτικών Βαλκανίων.

Η διάσκεψη αποσκοπεί στο να βρεθούν τρόποι για να ενισχυθούν οι χώρες πρώτης υποδοχής προσφύγων από τη Συρία (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία) και να στηριχθούν οι χώρες διέλευσης, ώστε να υπάρξει βελτίωση των διαδικασιών υποδοχής και καταγραφής αιτημάτων ασύλου.

Παράλληλα, θα συζητηθεί η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, για την αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν στην προσφυγική κρίση, καθώς και η από κοινού δράση με τις χώρες προέλευσης παράτυπων μεταναστών.

Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών/Μετανάστευσης των κρατών-μελών της Ε.Ε, των συνδεδεμένων χωρών με τη συνθήκη Σένγκεν (Ελβετία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία), των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και της Τουρκίας, του Λιβάνου και της Ιορδανίας.

Θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Επίτροποι Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων κ. J. Hahn, Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δ. Αβραμόπουλος, και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χ. Στυλιανίδης, καθώς και εκπρόσωποι σχετικών οργανισμών της ΕΕ, των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM).

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας