17-09-2019 | 12:51

«Στις 26 Μαΐου ανοίγει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή», σημείωσε ο Μητσοτάκης (video)

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος πριν τις ευρωεκλογές, ζήτησε καθαρή νίκη στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα και στην κυβέρνηση.

Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πως «τρέμει τις εθνικές εκλογές», επισημαίνοντας πως «έχοντας περάσει μια έρημο τεσσάρων χρόνων, όμηρος ενός κόμματος που ήρθε εξουσία οδηγώντας τη χώρα στα άκρα, η κοινωνία παίρνει και πάλι τα πράγματα στα χέρια της».

Όπως είπε μια καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές κάλπες και στις δημοτικές εκλογές στους τρεις μεγάλους δήμους, θα σημαίνει πως οι Έλληνες αξίζουν μια χώρα περήφανη, με λιγότερους φόρους και περισσότερες και καλύτερες δουλειές, με ενότητα και με ασφάλεια για όλους.

«Στις 26 Μαΐου, οι πολίτες θα πουν με την ψήφο τους “ως εδώ” στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας. Θα αφήσουν οριστικά στο χθες αυτούς που έφεραν μιζέρια, καθήλωση και εθνική ταπείνωση. Και θα απαιτήσουν από εμάς να πάμε μπροστά. Ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή ανοίγει σε 22 μέρες. Και αυτή η ώρα είναι τώρα» είπε, τονίζοντας πως οι κάλπες που έρχονται αποτελούν μία ξεχωριστή αναμέτρηση με περιεχόμενο καθαρά πολιτικό και διάσταση εθνική.

«Η χώρα δεν αντέχει να σέρνεται άλλο με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειρίζεται απλά το τέλος του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης. Γι’ αυτό και θα είναι κόμμα μιας χρήσης. Κρίνονται, συνεπώς, πολλά στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει χώρος για επιπόλαιες επιλογές. Η ψήφος στις 26 Μαΐου δεν θα είναι ούτε απλό “μήνυμα διαμαρτυρίας” προς κάποιον ούτε ανέξοδο “σήμα συμπάθειας” προς κάποιον άλλον» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα της κάλπης πρέπει να γίνει καταλύτης και ηχηρό μήνυμα που θα φέρει το μέλλον, από σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, τρία ζητήματα σφραγίζουν την επικαιρότητα, καθώς ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος:

«• Η εθνική τραγωδία στο Μάτι που επανέρχεται με τις πρόσφατες συνταρακτικές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, αλλά και με την δικογραφία για τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες που φτάνει στην Βουλή.

• Το αίσχος Πολάκη, μετά την άνανδρη επίθεση στον αγωνιστή της ζωής Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ενέργεια, με την οποία επέλεξε να ταυτιστεί -προσωπικά- ο πρωθυπουργός, καθιστώντας αναγκαία, για λόγους ηθικής τάξης, την πρόταση μομφής της ΝΔ» όπως είπε χαρακτηριστικά και

• Η τροπολογία της ΝΔ για άρση της μείωσης του αφορολογήτου».

Εξαπολύοντας σφοδρή διμέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη, έκανε λόγο για έναν πρωθυπουργό κι ένας υπουργό σε ένα θλιβερό έργο για δύο ρόλους: «έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος».

Αναφερόμενος στα ντοκουμέντα για την τραγωδία στο Μάτι, τόνισε πως αυτά αποδεικνύουν ότι και οι δύο, εκείνη τη νύχτα στο Μάτι, ήξεραν αλλά υποκρίνονταν μπροστά στις κάμερες.

«Ήταν στην κορυφή ενός ανίκανου κράτους, που αδυνατούσαν να συντονίσουν. Γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί συμπολίτες μας και συνειδητά το απέκρυπταν. Συνωμότες, που στην αρχή παρουσίαζαν ψεύτικα δορυφορικά στοιχεία για εμπρησμούς. Και μετά επέρριπταν την ευθύνη στους ίδιους τους κατοίκους, σε ένα κρεσέντο απάνθρωπης προπαγάνδας. Την ώρα που ξεψυχούσαν άνθρωποι, ο κ. Τσίπρας ρωτούσε αν το επόμενο πρωί “θα πετούσαν τα αεροπλάνα”. Ενώ ο υπουργός Υγείας Πολάκης κάτι ψέλλιζε για λίγους τραυματίες. Την άλλη μέρα, ωστόσο, δήλωνε με θράσος ότι οι νεκροί «μαύρισαν» την εικόνα της δήθεν κυβερνητικής προσπάθειας. Και απειλούσε τον καθηγητή Συνολάκη επειδή απέδειξε ότι το κακό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο. Ανίκανοι και αναίσχυντοι. Αυτοί ήταν – και αυτοί είναι. Εννιά μήνες μετά ούτε μια συγγνώμη. Και με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, που έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Αύγουστο, να έχει έρθει μόλις τώρα για διαβούλευση. Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η φετινή αντιπυρική περίοδος. Είναι ντροπή» είπε, επισημαίνοντας πως τη Δευτέρα στη Βουλή θα φανεί ότι εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας.

Μιλώντας για την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τόνισε πως αυτή αποτελεί τον καθρέφτη του μίσους που έχετε φέρει στην πολιτική. «Δεν δηλώνει, απλώς, την απάνθρωπη συμπεριφορά ενός κακέκτυπου ψευτόμαγκα απέναντι σε έναν ήρωα της ζωής και άξιο επιστήμονα. Αλλά συνιστά μία πολιτική θέση: Για τον Πολάκη -και τον καθένα που ταυτίζεται με αυτόν- ο Στέλιος δεν είναι ο αριστερός, δεξιός ή κεντρώος πολιτικός αντίπαλος. Δεν είναι καν ένας νέος με πρόβλημα υγείας που το ξεπερνά με την ψυχική του δύναμη. Στα δικά τους μάτια είναι κάτι πολύ χειρότερο: Δεν είναι μαζί τους. Και, το κυριότερο, ο Στέλιος είναι ένας άξιος άνθρωπος. Ίσως αυτό είναι τελικά που τους ενοχλεί περισσότερο από όλα» είπε, πλέκοντας το εγκώμιο του υποψηφίου της ΝΔ για την Ευρωβουλή.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως στηρίζει τον υπουργό του προσθέτοντας πως υιοθετώντας την συγκεκριμένη στάση παίρνει και την ευθύνη: Δέχεται ότι Τσίπρας ίσον Πολάκης. «Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τις ρωσικές κούκλες τις “μπάμπουσκες” που ανοίγουν η μία μετά την άλλη αποκαλύπτοντας συνέχεια νέες μεταμφιέσεις. Για να καταλήξουν τελικά στην τελευταία κούκλα που δεν ανοίγει άλλο. Που δεν είναι άλλη από τη μορφή του Παύλου του Πολάκη. Αυτόν, άλλωστε, διάλεξε -ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- για να περάσει ακόμη και τις διακοπές του» δήλωσε.

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο και την τροπολογία που καταθέτει η ΝΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως διαστρεβλώνει τις δικές του θέσεις και να συνεχίζει να εξαπατά, ωραιοποιώντας τα ερείπια που εγκαταλείπει.

«Πάλι ψέματα λέει. Είπε ψέματα για αυτά που θα έκανε και τώρα λέει ψέματα για αυτά που δεν θα κάνουμε εμείς. Εγώ θα σας πω την αλήθεια: εμείς θα κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη και θα δώσουμε στον κόσμο της εργασίας πίσω την αξιοπρέπειά του. Θα δώσουμε προοπτική, προκοπή, ελπίδα, καλούς μισθούς, ανάπτυξη και ευημερία. Ο πολίτης, όμως, γνωρίζει ότι είναι ο κ. Τσίπρας που τον φτώχυνε με 29 πρόσθετους φόρους. Είναι στη θητεία της δικής του κυβέρνησης που χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με μισθούς 330 ευρώ. Γνωρίζει ότι με τις ελίτ είναι ο ίδιος, που έκοψε το ΕΚΑΣ. Αλλά έβαλε τον Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον μόνο άνθρωπο που έχει «παππού αλλά όχι πατέρα». Και τον ενοχλεί που ζητώ Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφέρεια. Γιατί του χαλάει το αφήγημα που πάει να στήσει. Και γιατί ξεχνά ότι η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα πλατύ λαϊκό κόμμα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ.Τσίπρας αισθάνεται παγιδευμένος. Έχει όμως παγιδευτεί στα ψέματά του. Και έχει εγκλωβιστεί στο γραφείο του», είπε, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να υπερψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί σε μια πρόχειρη αντιγραφή του προγράμματος της ΝΔ, ενώ απάντησε και στην πρόκληση του κ. Τσίπρα για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας.

«Ας μην ανησυχεί. Στις εθνικές εκλογές, θα συζητήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ευχαρίστως να μιλήσω, σε ξεχωριστό debate, με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος. Και μάλιστα σε συγκριμένους κύκλους: Για την Οικονομία, για την Ασφάλεια, για το Μεταναστευτικό. Αλλά και για τα Εθνικά Θέματα και την Συμφωνία των Πρεσπών που έχει την υπογραφή του. Του συνιστώ, συνεπώς, να σταματήσει το παραμύθι του τηλε-τζόγου που θέλει κάθε ανεύθυνος που δεν έχει τίποτα να χάσει. ‘Η να προκηρύξει εθνικές κάλπες, ώστε να χαρεί γρήγορα τις τηλεοπτικές στιγμές που αναζητά. Φοβάμαι, όμως, ότι και πάλι παίζει με τις εντυπώσεις. Γιατί, συχνά, πίσω από το επίμονο αίτημα για κοκορομαχία κρύβεται η αληθινή φυγομαχία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την ανάγκη να αναδειχθεί η πολιτική σημασία των εκλογών, κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό και στο εθνικό λάθος των Πρεσπών, προσθέτοντας πως δεν χωρούν χαλαρές ψήφοι, που μετά θα γίνουν δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και χαμένες ψήφοι σε σχήματα μιας χρήσης, που αύριο δεν θα υπάρχουν.

«Καταδικάζω την κυβέρνηση τώρα, σημαίνει ψηφίζω μόνο ΝΔ. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση κάθε πολίτη -παντού στη χώρα», είπε, τονίζοντας πως η καμπάνια της ΝΔ θα είναι μία διπλή εξόρμηση αλήθειας: «Απ’ την μία πλευρά, θα απαντάμε στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτοντας τα ψέματα που είπε και τα δεινά που έφερε στη χώρα. Και από την άλλη, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, θα προβάλουμε σταθερά το δικό μας θετικό προγραμματικό λόγο. Για μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους και περισσότερες δουλειές. Και για ένα αποτελεσματικό κράτος που θα εγγυάται ασφάλεια και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες του».

Παρουσίασε τέσσερις λόγους για τους οποίους στις 26 Μαΐου, η ΝΔ πρέπει να ψηφιστεί παντού – και πρώτα στην Ευρωκάλπη:

1. Γιατί, όπως είπε, είναι η παράταξη η οποία με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη της ασφάλειας και της ευημερίας. Αυτή, που με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την κατέστησε πρωταγωνιστή, αλλά και η υπεύθυνη δύναμη που με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την κράτησε εκεί, όταν ο κ. Τσίπρας την έφερε στο χείλος του γκρεμού.

2. Γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ για την Ευρώπη της επόμενης μέρας, όπως είπε, αφορά τους πάντες. Προστασία των ελληνικών συνόρων ως κοινοτικών. Νέες δουλειές με επενδύσεις ευρωπαϊκών κεφαλαίων. Κοινό Ευρωπαϊκό Εγγυημένο Εισόδημα. Πόροι για τους αγρότες από τη νέα Αγροτική Πολιτική. Αλλά και ειδικά μέτρα για τα νησιά και τις ορεινές περιοχές μας. Για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη.

3. Γιατί η ΝΔ, όπως είπε, πρωταγωνιστεί στη μάχη εναντίον κάθε είδους λαϊκισμού. Και η ζωή αποδεικνύει ότι μόνο οι σύγχρονες κεντροδεξιές δυνάμεις μπορούν να γίνουν ανάχωμα στα άκρα και στη λαϊκίστικη δημαγωγία.

4. Γιατί, τέλος, η ΝΔ, όπως είπε έχει το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο καθώς εκεί συναντώνται εμπειρία και ανανέωση, η συνέχεια και η διεύρυνση ενώ σε αυτό γεφυρώνονται πολιτική και κοινωνία.

Εμφανιζόμενος ενωτικός, τόνισε πως την ώρα που «οι αντίπαλοί μας κραυγάζουν “ή εμείς ή αυτοί” και “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αντίθετα, αρχίζουμε με όλους», καλώντας τα κομματικά στελέχη σε εγρήγορση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλη κυκλοφορίας: Τα ποσά που θα πληρώσουν οι οδηγοί – Τι αλλάζει από το 2021

Τέλος στα σενάρια περί αύξησης των τελών κυκλοφορίας για φέτος έβαλε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής. «Θα πληρώσουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι», διαβεβαίωσε...

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει σήμερα για τους χειρισμούς η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη

Με πρώτη μάρτυρα την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ανοίγει σήμερα η παράλληλη έρευνα που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. H επικεφαλής της...

Έκρηξη σε διυλιστήριο στην Ιταλία – Πυκνός καπνός έχει καλύψει την περιοχή

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στα διυλιστήρια της ENI στην Ιταλία. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Corriere, η έκρηξη έγινε στην πόλη Σανατσάρο στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξαλλος με τον Κυριάκο ο Αναστασιάδης

Μπορεί μπροστά στις κάμερες, στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη, να φαίνονταν όλα καλά και όλα ωραία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόνο έτσι...

«Τριπλό χτύπημα» του γερμανού ΥΠΕΞ κατά Ελλάδας και Κύπρου

Δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο έκρυβαν οι απαντήσεις που έδωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, μετά την...

Ποινή φυλάκισης 35 ετών και πρόστιμο 680.000 ευρώ από την εφορία στον Βασίλη Παϊτέρη

Ο Βασίλης Παϊτέρης εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που περνάει μετά από πρόστιμο που του επέβαλε η εφορία. Πώς είναι η ζωή σου αυτόν τον καιρό; Είμαι...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρεμιέρα της και ο νέος συνεργάτης (video)

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε πρεμιέρα με την εκπομπή «Happy Day» το πρωί της Δευτέρας για μία ακόμα σεζόν. Η παρουσιάστρια καλημέρισε τους τηλεθεατές της ενώ...

«Λύγισε» η Κατερίνα Γερονικολού on air (video)

Η Κατερίνα Γερονικολού ήταν καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» τη Δευτέρα. Η ηθοποιός αφού μίλησε για τα επαγγελματικά της σχέδια μία ερώτηση της Φαίης Σκορδά...

«Ο Νίκος Φώσκολος δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις. Στη Λάμψη σιχάθηκα τα πάντα»

Ποιος γνωστός ηθοποιός έκανε αυτές τις αποκαλύψεις σχετικά με τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο από την οποία έμεινε δυσαρεστημένος. «Κατέβασα ρολά γιατί από...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Μαρία Πρεβολαράκη

Πιστή σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού η Μαρία Πρεβολαράκη, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετά την...

«Παρελθόν» από το κυβερνών κόμμα ο Ρέντσι – Στα «σκαριά» νέο κεντρώο κόμμα

Την αποχώρησή του από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και την ίδρυση μιας νέας κεντρώας δύναμης, προανήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι,...

Τέλη κυκλοφορίας: Τα ποσά που θα πληρώσουν οι οδηγοί – Τι αλλάζει από το...

Τέλος στα σενάρια περί αύξησης των τελών κυκλοφορίας για φέτος έβαλε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής. «Θα πληρώσουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι», διαβεβαίωσε...

Το μενού της ημέρας από το Forky

Το Forky προτείνει για σήμερα, Τρίτη: Σαλάτες: Σαλάτα πράσινη: Δροσερή σαλάτα με μαρούλι, ρόκα & σπανάκι. Συνοδεύεται με τοματίνια, κρουτόν, καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνιθο & sauce...

Έβρος: Νέα κατάληψη οδοστρώματος από πρόσφυγες που ζητούν να… συλληφθούν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, από την Τουρκία. Πριν από ένα χρόνο δεκάδες προσφυγές και μετανάστες που έφτασαν...

Η Καίτη Γαρμπή γιόρτασε τα 30 χρόνια καριέρας της – Η εμφάνιση στη σκηνή...

Η Καίτη Γαρμπή γιόρτασε με τους θαυμαστές της τη συμπλήρωση 30 χρόνων καριέρας. Το βράδυ της Δευτέρας έδωσε μία συναυλία στο Κατράκειο θέατρο με πολλούς...

Αναβολή στη δίκη Σαμαρά – Βαξεβάνη

Αναβολή μετά από αίτημα της πλευράς του Αντώνη Σαμαρά για λόγους υγείας πήρε η δίκη που αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα μετά τη μήνυση του πρώην...

Βρήκαν ναρκωτικά, όπλα και μαχαίρια στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Έφοδο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από πληροφορίες ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Τελικά, κατά...

Διακόφτι: Το πανέμορφο λιμάνι των Κυθήρων με τη μαγευτική παραλία και το ρωσικό ναυάγιο

Το Διακόφτι, Μακρονήσι ή Μακρυκύθηρα είναι το βασικότερο λιμάνι των Κυθήρων. Η ονομασία του προέρχεται από την παρακείμενη νησίδα που φέρει το ίδιο όνομα. Η...

Παπαγγελόπουλος: Όλα είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους

Για αθλιότητες κάνει λόγο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος φέρεται να έχει κατονομαστεί (όπως και ο πρώην πρωθυπουργός...

Διακομματική «πόρτα» στη Χρυσή Αυγή στον δήμο Αθηναίων

Δημοκρατικό «τείχος» απέναντι στη Χρυσή Αυγή ύψωσαν το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και οι επικεφαλής των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων Νάσος...

«Λόγω τιμής»: Επιστρέφει 20 χρόνια μετά – Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα η σειρά

Η σειρά «Λόγω τιμής» επιστρέφει μετά από 20 χρόνια με νέα επεισόδια. Ο ΣΚΑΪ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την ημερομηνία της πρεμιέρας και με μια...

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο Αλέξης Οικονομίδης. Ο Αλέξης Οικονομίδης ήταν δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος, σχολιαστής. Είχε εργαστεί στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη (διευθυντής σύνταξης),...

Ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο ο Μητσοτάκης – Επίσκεψη σε μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων

Από τη μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έφθασε στις...

Στο νοσοκομείο 85χρονος που προσπάθησε να σταματήσει ληστή στα Πατήσια

Τον σοβαρό τραυματισμό 85χρονου, προκάλεσε η απόπειρα ληστείας το πρωί της Τρίτης σε γραφείο τελετών στα Κάτω Πατήσια Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης, με...