Στην Ουάσιγκτον το οικονομικό επιτελείο την Πέμπτη εν όψει της Συνόδου του ΔΝΤ

  • Συζητήσεις Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον με το νέο υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Λαγκάρντ και τον  Σόιμπλε
  • 21 με 23 Απριλίου η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνουν την Πέμπτη τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προκειμένου να έχουν συζητήσεις εν όψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, 21 με 23 Απριλίου.

Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να κλειδώσει ένας συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος μεταξύ Βερολίνου και Ταμείου, ώστε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και εν συνεχεία η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Πιθανότητα θα έχει συζητήσεις και με το νέο υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Στήβεν Μνιούτσιν και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκτός από την αναφορά στα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σημειώνεται ότι στις εκκρεμότητες παραμένει και ο καθορισμός των πλεονασμάτων.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά ξεκινά νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως το τέλος Μαΐου.