Στην Ολομέλεια οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για Λοβέρδο και Σαλμά
  • Στη Βουλή σήμερα τρεις άρσεις ασυλίας
  • Ποιες υποθέσεις βαραίνουν Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά
  • Άρση της ασυλίας του ζήτησε ο Σαλμάς – «Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη»
  • Λοβέρδος: Λόγω τιμής, θα συντρίψω τους σκευωρούς

Ξεκίνησε στις 10.30 της Παρασκευής η συζήτηση στη Βουλή επί των αιτημάτων για άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά.

Η αίτηση άρσης βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου αφορά στην υπόθεση Novartis, του Μάριου Σαλμά στην υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, και του βουλευτή Αριστείδη Φωκά σε ιδιωτική υπόθεση (έγκληση από πολίτη).

Άρση της ασυλίας του ζήτησε ο Σαλμάς – «Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη»

Να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί», κάλεσε τη Βουλή το πρωί της Παρασκευής ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων ως «δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη “να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή”».

«Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία. Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα. Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαλμάς.

Λοβέρδος: Λόγω τιμής, θα συντρίψω τους σκευωρούς

Σε υψηλούς τόνους μίλησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος όπως ανέφερε, «δεν έκανε καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου».

«Όλες μου οι αποφάσεις ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κ Λοβέρδος, ενώ σημείωσε πως είναι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός από το 1989.

«Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω! Δίνω λόγο τιμής!», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook