Στην αντεπίθεση ο Τσίπρας για Νομική Πάτρας: Η ΝΔ κλείνει τα δημόσια πανεπιστήμια, για να ανοίξουν ιδιωτικά
  • Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε από την κυβέρνηση την απόφαση για την κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, αναφέροντας «πως δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση»
  • Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για βαθιά υποκρισία
  • «Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Nομό»

O Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με καυστικό τρόπο την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως θα ανακληθεί η απόφαση για το πρόγραμμα σπουδών στη νομική Πάτρας.

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Nομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι η «κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η ΝΔ τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (12/07), η Υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ανακοίνωσε μετά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα ανακληθεί η απόφαση για το πρόγραμμα σπουδών στη νομική Πάτρας. Βασικό μέλημα, όπως είπε, είναι να γεφυρώσει η κυβέρνηση την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. «Η χώρα μας δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική Σχολή» ξεκαθάρισε.

Η δημιουργία νομικής σχολής στην Πάτρα είχε ψηφιστεί σε νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, που αφορούσε, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ. Νομοσχέδιο που η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει την απόσυρσή του.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook