Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η δικογραφία για την υπόθεση που αφορά παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή με στόχο να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κοντονή, διαβίβασε ο ίδιος σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η υπόθεση αφορά 22 «ύποπτες» προσλήψεις που έγιναν την περίοδο 2013-2014 επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη. Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση στην οποία φέρονται ως βασικοί πρωταγωνιστές πέντε κορυφαία επιτελικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία είναι αντιμέτωπα με τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απιστίας καθώς και δυο υπάλληλοι του Κέντρου που κατηγορούνται για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, για τις προσλήψεις δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα πρόσωπα εμφανίζονται να εργάστηκαν εκτός των σκοπών του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ πληρώθηκαν από κρατικό χρήμα και όχι από επιχορηγήσεις.