Θέματα της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» ρυθμίζει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία, από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

«Η τροπολογία είναι πολύ σημαντική, διότι έρχεται να εναρμονίσει το Eλληνικό Φεστιβάλ με ό,τι ισχύει για το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τη Λυρική Σκηνή, προκειμένου να υλοποιήσει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, ιδίως τους θερινούς μήνες», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι η «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» λειτουργεί σε 12ωρη βάση και ότι για το 2017, η απόφαση καθιέρωσης της υπερωριακής απασχόλησης για το απασχολούμενο προσωπικό της εκδίδεται από το ΔΣ αυτής εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου και ισχύει αναδρομικά από 1.1.2017. Επίσης με απόφαση του ΔΣ και μέχρι τη διαδικασία πρόσληψης τακτικού προσωπικού, είναι δυνατή η ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, καθώς επίσης και συμβάσεων έργου, με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του φορέα, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας και πάντως όχι πέραν της 31.12.2018.

Ειδικά για την πρόβλεψη λειτουργίας σε 12ωρη βάση, η υπουργός είπε ότι μια τέτοια προσθήκη θα επίλυε το ζήτημα της παράτυπης υπερωριακής απασχόλησης, θα διασφάλιζε την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία του Φεστιβάλ και μάλιστα κατά τη χρονική φάση της κορύφωσής του.

Το ποσό που οφείλει να καταβάλει το Ελληνικό Φεστιβάλ για τις αναδρομικές υπερωρίες σε δωδεκάωρη βάση υπολογίζεται σε 350 χιλιάδες ευρώ, ενώ για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεων έργου και το 2018, υπολογίζεται σε 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας